Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

ULTIMA ORĂ! Bărbat din Cârligele, în comă după ce a fost prins sub un solar dărâmat de vânt! Copac căzut peste o mașină în Focșani; peste 40 de localități FĂRĂ curent electric

Vântul puternic face ravagii în Vrancea! La Cârligele, unui bărbat în stop cardiorespirator i s-au aplicat manevre de resuscitare și a fost transportat ulterior în stare de comă, la spital, după ce a fost prins sub un solar, pus la pământ de o rafală de vânt. Un copac a căzut peste o mașină, pe o stradă din Focșani, în timp ce peste 40 de localități vrâncene nu au curent electric în acest moment, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea.

Efecte ale fenomenelor meteo înregistrate în județul Vrancea

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate s-au produs mai multe situații care au necesitat intervenția pompierilor, astfel:

– Degajare elemente de acoperiș instabile în municipiul Focșani, b-dul Unirii și pe str. Leopoldina Bălănuță;

– Degajare copac căzut pe un autoturism în municipiul Focșani, str. Simion Bărnuțiu.

– Intervenție pentru degajarea unei persoane surprinsă sub un solar agricol. Persoana se află în stop cardiorespirator, echipajul SMURD efectuează manevre de resuscitare cardiorespiratorie:

Modulul SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a intervenit în comuna Cârligele pentru salvarea unei persoane surprinsă de un solar agricol doborât de vânt.
Ajunși la fața locului pompierii militari au găsit un bărbat aflat în stop cardio-respirator. Imediat aceștia au început manevrele de resuscitare, continuându-le împreună, cu echipajul SAJ, până la recăpătarea de către bărbat a funcțiilor vitale, ulterior fiind transportat, în stare comatoasă la spital.

UPDATE! Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea: „Astăzi, la ora 13:25, Dispeceratul SAJ a primit o solicitare în comuna Cîrligele, unde un solar a fost dărâmat de vânt peste o persoană de sex masculin, în vârstă de 51 ani. La solicitare o fost direcționată o ambulanță SMURD urmată de o ambulanță SAJ de tip C. La locul evenimentului s-a identificat o victimă aflată în stop cardio respirator; s-au început manevrele de resuscitare la locul solicitării, apoi pacientul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Focșani, fiind predat cu funcții vitale prezente.”

– Info SDEE: la nivelul județului Vrancea sunt 43 localități nealimentate cu energie electrică, 13218 abonați afectați.

UPDATE! Info SDEE, 2 aprilie, ora 15:00:
La nivelul județului Vrancea avem: 23 de localități nealimentate cu energie electrică, 7395 abonați, 104 PT.

Ora 16:00:
La nivelul județului Vrancea avem: 12 localități nealimentate cu energie electrică, 3812 abonați, 42 PT.

Ora 17:00: La nivelul județului Vrancea avem: 8 localități nealimentate cu energie electrică, 2846 abonați, 29 PT.

Ora 20:45: La nivelul județului Vrancea nu mai sunt localități nealimentate cu energie electrică.

Atragem atenția cetățenilor să evite adăpostirea sau trecerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?