Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Firmele inactive trebuie să se înregistreze la Registrul Comerțului

Agenții economici au obligația de a depune declarațiile fiscale dacă nu au comunicat la Registrul Comerțului inactivitatea temporară sau suspendarea activității. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea au arătat că, în cazul agenților economici pentru care sunt înscrise mențiuni despre inactivitatea temporară la Registrul Comerțului, aceștia nu trebuie să depună declarații fiscale începând cu data de 1 a lunii următoare înscrierii menţiunii. De asemenea, alte entități nu au obligația de a depune declarații fiscale pentru perioada pentru care au solicitat suspendarea activităţii la organismele care le-au autorizat, începând cu data de 1 a lunii următoare înscrierii menţiunii privind suspendarea activităţii în registrul contribuabililor.

Ulterior, la data reluării activităţii sau la împlinirea unui termen de 3 ani de la data înregistrării în registrul comerţului a menţiunii privind inactivitatea temporară sau a menţiunii privind suspendarea activităţii în registrul contribuabililor, trebuie depuse declarațiile fiscale. În plus, obligaţiile de declarare, aferente activităţii desfăşurate anterior înregistrării inactivităţii temporare/suspendării, se menţin.

„Reamintim că neîndeplinirea de către contribuabil/plătitor la termen a obligațiilor de declarare prevăzute de lege, a bunurilor și veniturilor impozabile sau, după caz, a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor sume, precum și orice informații în legătură cu impozitele, taxele, contribuțiile, bunurile și veniturile impozabile, dacă legea prevede declararea acestora, constituie contravenţie în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii şi mari şi cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum şi pentru persoanele fizice”, se arată în comunicatul AJFP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?