Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Încă un judecător vrâncean iese la pensie

Tribunalul Vrancea va rămâne cu un judecător în minus, după ce un magistrat al acestei instanțe și-a exprimat dorința de a ieși la pensie. Este vorba despre judecătoarea Elena Sandu, care soluționează dosare la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a tribunalului, solicitarea de eliberare din funcție prin pensionare urmând a fi discutată săptămâna aceasta de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit portal.just, judecătoarea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi în anul 1996, an în care a fost numită judecător la Judecătoria Focșani. Ulterior, în 2012, Elena Sandu a susținut examenul de promovare, fiind numită la Tribunalul Vrancea.

Pe de altă parte, în această perioadă se fac „pregătiri” pentru concursul de admitere în magistratură, sesiunea februarie – iulie 2024. În Vrancea, au fost scoase la concurs posturi de judecător la Adjud (1) și la Focșani (3), dar și un post de procuror la Panciu, fiind anunțat că, totuși, se poate face suplimentarea cu un post de magistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani.

Luna aceasta au fost publicate rezultatele privind verificarea condițiilor de înscriere la concurs pentru cei peste 1.100 de candidați care și-au depus dosarele. Potrivit calendarului de concurs, abia săptămâna viitoare va fi publicată și lista finală a candidaților care vor susține probele concursului: pe 14 aprilie – testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice, 11 și 12 mai – cele două probe scrise pentru verificarea cunoștințelor juridice, între 18 și 26 mai – testarea psihologică, iar între 22 și 30 iunie – interviul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?