Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Nereju. Încep lucrările la sistemul de alimentare cu apă

Lucrările la sistemul de alimentare cu apă vor începe săptămâna aceasta, a anunțat primarul comunei Nereju, Toader Gemănaș. Lucrările vor fi realizate de societatea Bitionfor Construcții SRL în cadrul obiectivului de investiții „Alimentare cu apă – actualizare rest de executat comuna Nereju, județul Vrancea”, în valoare de 6,5 milioane fără TVA. Lungimea rețelei de apă este de peste 36 de kilometri lungime, iar în caietul de sarcini se arată și care sunt motivele pentru realizarea urgentă a acestei investiții.

Prin studiul de fezabilitate nr.48/2017 s-a propus realizarea unui sistem de alimentare cu apă potabilă pentru comuna Nereju, satele Chiricari, Nereju, Nereju Mic, Brădăcești și Sahastru, comuna Nereju fiind poziționată în zona de subcarpați a Județului Vrancea, o zonă cu cerință acută de apă potabilă. Ca urmare a tendinței de creștere a gradului de confort, pe de o parte, iar pe de altă parte, datorită puternicei impurificări a pânzei de apă freatică, exploatate prin intermediul fântânilor, datorită foselor septice tip hazna din gospodăriile populației, este absolut necesară realizarea unui sistem de alimentare cu apă centralizat, atât pentru asigurarea condițiilor minimale de viață, menținerea populației în mediul rural, cât și pentru sprijinirea activităților incipiente prin crearea unei infrastructuri minimale”, se explică în documentație.

Primăria Nereju mai are în derulare și proiectul de investiții privind reabilitarea, modernizarea și asfaltarea a aproximativ 8 kilometri de drumuri comunale. Lucrările vor fi realizate de societățile Keyboard SRL și Gebes Mproject SRL. Investiția are o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, plus TVA și este asigurată de Compania Națională de Investiții. Este vorba despre un proiect complex, care constă în stabilizarea unor terenuri, realizarea de ziduri de sprijin, realizarea de coloane forate pentru evitarea alunecărilor de teren, refacere terasamente, balastare, realizarea de șanțuri și rigole pentru colectarea apelor pluviale etc.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?