Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

#podcast de Vrancea 23 – Lilieana Zanfir, povestea unei vieți extraordinare

M-am tot gândit că ar trebui să dau alt titlu, nu același ca al interviului pe care mi l-a acordat doamna Lilieana Zanfir în martie 2018; dar cei 6 ani care au trecut de atunci nu au făcut decât să adauge la extraordinarul vieții a cărei poveste aveți acum ocazia să o auziți dumneavoastră direct, vizionând acest podcast; așa că am decis să păstrez titlul.

Lilieana Zanfir este o femeie de afaceri frumoasă, puternică, al cărei drum nu a fost deloc lipsit de greutăți.

În martie 2019, Mega Image anunța preluarea rețelei de supermarketuri Zanfir, după aprobarea achiziției de către Consiliul Concurenței. „Am vândut fondul de piață, nu ne-am vândut proprietățile. Zanfir SNC există în continuare, își desfășoară activitatea în domeniul HoReCa – Popasul Dumbrăvița, Bistro-ul de la parterul Magazinului Milcov și o sală de evenimente la Panciu. Afacerile se creează, le aduci o plusvaloare și le poți vinde”, mi-a spus doamna Zanfir.

Se bucură acum de timpul petrecut alături de nepoți și de viața de „tânără pensionară”.

Dar de unde a plecat Lilieana Zanfir?

S-a născut în comuna Valea Sării „într-o familie de oameni simpli și ambițioși”. Au plecat la Bălan, în județul Harghita, unde tatăl său găsise o slujbă de miner, care era foarte bine plătită. Familia s-a întors după câțiva ani la Valea Sării, iar Lilieana Zanfir s-a înscris la Liceul Industrial nr. 3 din Focșani, cu profil de prelucrarea lemnului. După ce a dat treapta a doua, la finele clasei a X-a, și a luat examenul cu cea mai mare medie pe liceu, a trebuit totuși să se angajeze, astfel încât a terminat liceul la seral. La 16 ani muncea în fabrică alături de recidiviști în reabilitare. Era o secție unde se făceau cofraje pentru construcții.

După trei ani de muncă grea, Lilieana Zanfir a terminat liceul la seral și a dat la facultate. La ASE. Nu a intrat. Dar nici la fabrică nu a vrut să se mai întoarcă. Așa că a dat un concurs la inspectoratul școlar și a ocupat un post de profesor de mecanizarea agriculturii și zootehnie la Străoane. Avea 19 ani și elevi de 15, 16 ani. În acest timp l-a cunoscut pe bărbatul care avea să-i devină soț, s-au căsătorit, au avut un copil, apoi pe al doilea… Între timp a venit Revoluția din 1989… .
Deoarece nu găsea haine pentru băieții ei, doamna
Zanfir a început să confecționeze îmbrăcăminte pentru copii. Erau așa de frumoase încât a confecționat mai multe și a ieșit cu ele în piață. A făcut afaceri mici, cu croitorie, cu textile, a închiriat un chioșc metalic unde vindea de toate, după care a deschis un magazin alimentar prin 1993, prin 1995 al doilea magazin alimentar, la Odobești. Prin 1998 a deschis primul depozit de produse alimentare din Focșani. Din 2002 a intrat însă în comerțul modern, a deschis în Cartierul Sud primul supermarket din ceea ce avea să devină rețeaua Zanfir.

Am vorbit cu doamna Zanfir și despre felul în care autoritățile publice, în special cele de control, se raportează la oamenii de afaceri, iar ceea ce veți auzi în podcast cel mai probabil vă va surprinde. Am vorbit și despre politică, un domeniu de care nu este interesată ca implicare personală, dar despre care are opinii clare și poate, pentru unii, tot surprinzătoare.

Vă invit, așadar, să urmăriți dialogul cu doamna Lilieana Zanfir, pe canalul nostru de YouTube – Monitorul de Vrancea. La rubrica Podcasturi găsiți toate emisiunile noastre. Vă mulțumesc pentru susținere și pentru mesaje.

Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

Ne găsiți și pe:

FACEBOOK – https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?