Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Focșănean testat pozitiv la substanțe psihoactive, depistat la volan pe Bdul București; șoferi prinși conducând băuți sau fără permis, pe șoselele din Vrancea

Comunicat de presă:

„ACŢIUNI ALE POLIŢIEI VRÂNCENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 40 de solicitări ale cetățenilor, 34 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112

Activităţile desfăşurate de polițiștii vrânceni în ultimele 24 ore au vizat depistarea/sancţionarea conducătorilor auto care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice, îndeosebi a celor care se urcă la volan sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe interzise.

Astfel, au fost constatate 5 infracţiuni, fiind reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 10 permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii rutieri au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes pentru creșterea siguranței în trafic, fiind instituite 11 filtre pe raza întregului județ.

Exemple:

Ieri, 16 martie, ora 09.11, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic pe Bulevardul București un autoturism condus de un bărbat, de 37 de ani, din localitate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare pentru depistarea consumului unor substanţe interzise, reieşind indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive.
Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.
Cercetările continuă într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Un alt bărbat, de 30 de ani, din comuna Reghiu, a fost oprit în trafic în localitatea Milcovel, ieri, 16 martie, în timp ce conducea un autovehicul care nu avea montată nicio plăcuță cu număr de înmatriculare.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat în circulație, iar conducătorul auto nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Tot ieri, 16 martie, ora 14.30, pe Bulevardul București, din municipiul Focșani, polițiștii Biroului Rutier au oprit un autoturism condus de un bărbat, de 52 de ani, din localitate.
Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat rezultatul de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La ora 22.50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, din comuna Ruginești, în timp ce conducea un autoturism în localitatea de domiciliu.
În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?