Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Intotero: Am solicitat în şedinţa de Guvern alocarea de fonduri pentru continuarea şi în 2024 a Programului de Fertilizare in Vitro

Ministrul PSD al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că în şedinţa de guvern de joi a solicitat alocarea unor sume pentru continuarea Programului Naţional de Fertilizare in Vitro (FIV) şi în 2024 pentru un număr de 20.000 de cupluri, în cadrul analizei proiectului de ordonanţă de urgenţă privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Ea a fost întrebată dacă în şedinţa de guvern de joi s-a discutat despre alocarea de fonduri pentru continuarea Programului Naţional de Fertilizare in Vitro (FIV).

Am avut în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea creditelor bugetare. De fapt, dăm posibilitatea Ministerului Finanţelor prin acest proiect care a fost în primă lectură ca acolo unde anumite ministere nu au reuşit să aibă cheltuieli pe bunuri şi servicii şi asistenţă socială, aceşti bani să alocaţi pentru ministerele care au nevoie. În speţă, la noi e vorba de Programul FIV, continuarea acestui program şi pentru anul 2024, având în vedere foarte multele solicitări pe care şi noi le-am primit şi faptul că acest program este o necesitate pentru România şi pentru familiile care nu pot să aibă copii.

Vreau să mulţumesc anticipat şi sper ca ceea ce s-a dat publicităţii până acum să se şi concretizeze în cel mai scurt timp”, a declarat Natalia Intotero, joi, după şedinţa de Guvern. Ea a precizat că numărul cererilor pentru finanţare prin Programul FIV în acest an este de 20.000, întrebată în acest sens. „Noi am făcut o solicitare pentru 20.000 de cupluri. Deci, cumva, am dublat numărul cuplurilor care au beneficiat de finanţare anul trecut, având în vedere că anul trecut am avut 10.000 de solicitări şi am avut peste 24.000 de solicitări eligibile, dar 10.000 de solicitări au fost finanţate.

Practic, dacă ne este respectată solicitarea pentru 20.000 de proceduri, s-ar dubla suma care a fost acordată pentru anul 2023. Fiecare cuplu care va fi declarat eligibil, practic va beneficia de aceeaşi sumă de finanţare ca şi până acum, respectiv 3.000 de euro”, a mai afirmat Intotero. Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost analizat în primă lectură în şedinţa de joi a Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?