Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Primăria Tulnici va construi o grădiniță modernă

Primăria Tulnici va construi o grădiniță în localitate. În acest sens are în derulare proiectul de investiții „Construire și dotare Grădiniță în satul Tulnici“, proiect estimat la peste 1,1 milioane de lei. Clădirea propusă va avea o suprafață de 257 metri pătrați, regim de înălțime parter. „Funcțiunile principale sunt reprezentate de cele 3 săli de grupă – de capacitate maximă 15 preșcolari, de sală polivalentă și de cabinetul medical, fiind propuse și o serie de spații complementare pe fațada de est: grupuri sanitare, centrală termică.

Modul de configurare planimetrică presupune dispunerea funcțiunilor în dublu tract, acestea fiind deservite de un hol central, precum și de sala polivalentă – ca spațiu central, în jurul căreia gravitează restul funcțiunilor. Accesul în clădire este diferențiat și ierarhizat, fiind format dintr-un acces dual: pentru profesori și copii, un acces separat pentru centrală termică și unul pentru cabinetul medical”, se arată în descrierea investiției.

Totodată, se va asigura inclusiv amenajarea exterioară a terenului, propunându-se o cale de acces auto pe latura de vest – care să asigure un grad sporit de accesibilitate, precum și un acces facil în zona de parcare propusă pe fațada posterioară. Se vor amenaja 4 locuri de parcare, dintre care două dedicate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, se va propune o zonă retrasă cu funcțiunea de loc de joacă care să permită desfășurarea activităților în aer liber, precum și amenjarea de spații verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?