Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Femeie agresată de soț chiar la botezul fetiței lor; bărbatul s-a ales cu ordin de protecție

Un vrâncean trebuie să poarte „brățară electronică” timp de mai multe luni, fiindu-i interzis totodată să se apropie de soția sa, de bebelușul lor și de cei doi copii pe care femeia îi are dintr-o relație anterioară. Totul, după un conflict care a avut loc în februarie, chiar la botezul fiicei lor. Și, chiar dacă bărbatul nu a recunoscut că și-a lovit soția, instanța a concluzionat că agresiunile au fost dovedite, varianta vrânceanului, potrivit căreia s-ar fi împiedicat de un covor și și-ar fi atins din greșeală soția cu cotul nefiind susținute de nicio probă.

Sau cel puțin aceasta a reținut instanța, atunci când a analizat solicitarea de emitere a unui ordin de protecție, respectiv că bărbatul și-a lovit soția în repetate rânduri, cu palma peste față, ba chiar a amenințat-o cu moartea şi cu faptul că va da foc la casă. Mai mult, femeia a declarat în instanță că soțul său este agresiv, o jigneşte şi a lovit-o de mai multe ori în trecut, iar la botez, pe fondul consumului de alcool, a lovit-o cu palma peste față, provocându-i o sângerare nazală. În aceeaşi seară ar fi lovit-o din nou,  a povestit femeia, spunându-i că nu îi pasă nici de ea, nici de fetița în vârstă de 5 luni, şi sugerându-i să se sinucidă.

După incident, femeia a căutat refugiu într-un centru maternal, însă acum, printre toate măsurile dispuse de instanță se numără și aceea potrivit căreia vrânceanul trebuie să stea departe de domiciliul comun: „Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani privind pe reclamanta (…) și pe pârâtul (…) având ca obiect „ordin de protecție”. Dispune emiterea unui ordin de protecție pentru o durată de 10 luni, prin care obligă pe pârâtul (…) să părăsească temporar locuinţa din (…); obligă pârâtul la păstrarea unei distanţe de 100 de metri faţă de victima (…) şi față de membrii familiei acesteia, respectiv față de (…); obligă pârâtul la purtarea permanentă a unui dispozitiv electronic de supraveghere pe o durată de 4 luni de la comunicarea prezentei hotărâri”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa pixabay.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?