Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Cârligele. Două blocuri ANL vor fi construite în localitate

Două blocuri de locuințe finanțate prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) vor fi construite în comuna Cârligele. Primarul Ștefan Moscu a anunțat că lucrările de construcție a celor două blocuri vor începe în această primăvară. Blocurile vor construite la intrarea în comună, vor avea 20 de apartamente iar valoarea investiției este de 7,8 milioane de lei. De reținut că Primăria Cârligele mai are în derulare un contract ce prevede finalizarea lucrărilor la proiectul „Construire locuințe sociale în comuna Cârligele, judetul Vrancea”.

Operaţiunile necesare pentru realizarea obiectivului de investiţie cuprind lucrări de rețele exterioare apă-canal, de construcții și instalații, arhitectură, instalații sanitare interioare, instalații termice interioare, instalații electrice interioare, instalație de protecție cu priză de pământ, montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale, instalații termomecanice în centrală termică, utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj, dotări, dar și lucrări de construcții și instalații aferente organizării de șantier.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 820 de mii de lei, blocul de locuințe sociale din satul Cârligele fiind realizat în proporție de 76%, cu finanțare asigurată de Guvernul României prin Programul Național de construire locuințe sociale. „La Cârligele se lucrează în mod permanent pentru dezvoltarea comunei și, după investițiile în infrastructura de drumuri, școli, grădinițe, apă, canalizare, cămine culturale, a sosit vremea și pentru construirea unui bloc de locuințe și a unui teren de sport modern cu gazon sintetic și nocturnă, completat cu un loc de joacă pentru copii.

Astfel, peste drum de magazinul cu materiale de construcții a lui Florin Stoica din satul Cârligele se va construi în viitorul apropiat un complex format din teren de sport multifuncțional, loc de joacă pentru copii și un bloc P+1 de locuințe sociale (4 apartamente și 4 garsoniere)”, declara la demararea lucrărilor primarul Ștefan Moscu. Tot anul acesta, Primăria Cârligele va mai derula următoarele proiecte: modernizarea drumurilor de interes local, cu o valoare de peste 5,9 milioane lei – finanțare asigurată prin Programul Național „Anghel Saligny”, consolidarea seismică și eficientizarea energetică a clădirii cunoscută în comună sub denumirea „Școala Veche” (clădirea de vis-a-vis de sediul Primăriei) -finanțare asigurată din fonduri europene prin PNRR, se află în procedură de licitație a lucrărilor.

Alte investiții privesc modernizarea și dotarea Căminelor Culturale din satele Blidari și Dălhăuți, cu o valoare de peste 500.000 euro – finanțare asigurată din fonduri europene prin AFIR, lucrări finalizate în proporție de peste 90%, dar și modernizarea iluminatului public din comună prin montarea de lămpi cu led economice și sistem de telegestiune, finanțare asigurată prin AFM, cu o valoare de 999.000 lei, cu termen de finalizare în vara acestui an.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?