Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Fotbal: Cancelarul Germaniei a marcat 100 de zile rămase până la EURO 2024

Cancelarul Olaf Scholz a marcat miercuri 100 de zile rămase până la startul turneului final al EURO 2024 la fotbal, ţinând mingea oficială a competiţiei care va fi găzduită Germania alături de membrii cabinetului după o reuniune săptămânală a guvernului federal, transmite Reuters. Scholz, alături de ministrul de Externe, Annalena Baerbock, ministrul Economiei şi Mediului, Robert Habeck, şi ministrul Finanţelor, Christian Lindner, au făcut apoi o fotografie de grup pentru a marca intrarea în ultimele 100 de zile până la turneul continental care va începe pe 14 iunie.

Germania găzduieşte prima sa competiţie majoră la fotbal, după Cupa Mondială din 2006. Meciurile EURO 2024 au loc în zece oraşe germane. Cupa Mondială din 2006 trezeşte încă amintiri dragi în Germania, declanşând un val fără precedent de entuziasm la acea vreme cu zone mari de fani din întreaga ţară, evenimentul fiind numit ”basmul de vară”. Germanii, de trei ori câştigători ai titlului european, vor începe EURO 2024 la Munchen, pe 14 iunie, împotriva Scoţiei, finala urmând să aibă loc pe 14 iulie, pe Stadionul Olimpic din Berlin.

România face parte dintr-o grupă cu Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B (Israel, Islanda, Bosnia-Herţegovina sau Ucraina).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?