Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Fitionești. Centrul pentru vârstnici, reautorizat până în anul 2029

Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a anunțat că Centrul de Asistență și Suport pentru Persoane Vârstnice din Fitionești a fost autorizat să funcționeze până în anul 2029. În acest sens, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a emis licență de funcționare pentru centrul mai sus menționat. „Centrul pentru vârstnici Fitionești este relicențiat până în 2029!

Este o datorie morală să avem grijă de seniorii noștri, de cei ce au construit România! Este obligația noastră să le asigurăm o viață liniștită, fără griji și cu multă dragoste!”, a scris primarul Iordache Cazacu pe pagina sa de Facebook. Centrul a fost inaugurat în 2014, iar valoarea investiției este de 850 de mii de euro. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Operațional Regional (POR).

În acest centru sunt 26 de beneficiari, aceasta fiind capacitatea maximă. Centrul de Asistență și Suport pentru Persoane Vârstnice din Fitionești dispune de bucătărie și sală de mese, complet utilate și dotate, o sală de festivități, club, cabinete medicale și săli de recuperare. La subsolul imobilului funcționează o spălătorie modernă care beneficiază și de un lift pentru transportul rufelor. Căminul de bătrâni se întinde pe o suprafață de 1.500 de metri, dispune de 18 garsoniere, dintre care 16 cu câte două locuri și două garsoniere cu câte trei locuri.

Căminul mai are ca dotări o sală de recuperare, două cabinete medicale și o cameră de gardă, bucătărie complet utilată, o sală de festivități, club, precum și sală de mese. Cabinetul de recuperare este dotat cu aparate de kinetoterapie, bandă de mers, biciclete medicale și aparatură pentru împachetat cu ceară. Mansarda este destinată aparatului administrativ al instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?