Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Vrâncean fugit de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, căutat cu câini de urmă şi camere cu termoviziune, găsit într-o clădire din comuna natală

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din comuna Tâmboieşti, judeţul Vrancea, a fost dat în urmărire la nivel naţional după ce ar fi plecat fără drept din Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, secţia Ojasca, unde fusese internat. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), autorităţile au fost sesizate joi seară, în jurul orelor 22.00. „Poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi prin apel 112 că un pacient al Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, secţia Ojasca, a părăsit fără drept unitatea medicală în care era internat pentru măsură de siguranţă. Urmare a sesizării, au fost mobilizate cu operativitate echipaje din dispozitivul de ordine publică, dar şi poliţişti de investigaţii criminale, luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi. Poliţiştii au demarat activităţile specifice în vederea depistării persoanei şi înlăturării oricărei eventuale stări de pericol. Concomitent, au fost organizate şi instituite filtre pe căile principale de acces”, a informat IPJ Buzău.
Bărbatul căutat de poliţie ar fi plecat din unitatea spitalicească îmbrăcat în pijamale. „Bărbatul, (…), în vârstă de 36 de ani, din comuna Tâmboeşti, judeţul Vrancea, a fost dat în urmărire la nivel naţional. (…) La momentul plecării din unitatea medicală, era îmbrăcat cu pijamale. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea persoanei sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă – 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie”, a transmis sursa citată.

Bărbatul a fost găsit pe raza judeţului Vrancea, într-o clădire nelocuită. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), pacientul a fost depistat în urma unor acţiuni pe timpul cărora au fost utilizate inclusiv camere cu termoviziune. „Aproximativ 40 de poliţişti şi jandarmi au desfăşurat activităţi specifice în vederea depistării persoanei căutate, pe tot parcursul nopţii, fiind utilizaţi câini de urmă şi camere cu termoviziune. Poliţiştii de investigaţii care scotoceau perimetrul, au fost sesizaţi de către o localnică cu privire la faptul că geamul unei clădiri nelocuite este spart. Poliţiştii l-au depistat pe bărbatul din Vrancea în interiorul imobilului acesta fiind preluat de către luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi transportat la unitatea medicală în vederea reinternării”, informează IPJ Buzău.
Poliţiştii continuă verificările specifice, în scopul clarificării tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul şi luării măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?