Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Stadionul Tineretului din Focșani, noi demersuri pentru modernizare

Consiliul Județean Vrancea continuă demersurile pentru construirea unei baze sportive moderne pe amplasamentul stadionului din Strada Cuza Vodă din Focșani. În acest sens, administrația județeană anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Consolidare, Reabilitare, Extindere, Modernizare și Dotare Stadion Tineretului” propus a fi amplasat în municipiul Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 6, T71, P 4250, nr. cad. 62641, județul Vrancea. „Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Vrancea, str. Dinicu Golescu nr.2, în zilele de luni-joi, între orele 8.00-16.30 și vineri între orele 8.00-14.00, și la sediul din mun. Focșani, str. Dimitrie Cantemir nr. 1, jud. Vrancea. Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Vrancea”, arată sursa citată.

Un alt demers a fost realizat în luna decembrie a anului trecut, când plenul Consiliului Județean a aprobat documentația tehnico-economică la faza Studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții mai sus amintit. Mai mult, asdministrația județeană a prezentat și o machetă cu viitorul stadion, care va fi similar cu Stadionul de atletism din Craiova și va avea o capacitate de 5000 de locuri. Suprafața de teren de care dispune stadionul este de aproximativ 4 hectare, suficient acest tip de obiectiv. Mai trebuie știut că stadionul din Craiova a costat 11,5 milioane de euro.

Stadionul propus va fi dotat cu anexele sportive și tehnice eferente, dotări specifice pentru organizare de competiții, dotări pentru public-spectatori, spații destinate spectatorilor VIP, spații pentru alimentație și comerț, spații pentru presă, conferințe și activități de protocol, spații administrative, etc. „Stadionul trebuie să aibă un sistem performant de iluminare și sonorizare, o bună acustică, sistem de protecție a spectatorilor împotriva intemperiilor și însoririi, precum și alcătuirea adecvată a straturilor terenului de joc și însorirea potrivită a suprafeței de joc pentru a crea condițiile necesare asigurării calității excelente a gazonului. Stadionul va avea o capacitate netă de minim 5000 de locuri cu o vizibilitate optimă (neperturbată de obstacole), pe scaune fixe, în tribune acoperite. Se dorește construirea unui stadion cu tribune acoperite pentru care să fie considerate următoarele destinații principale: Susținerea de competiții de atletism de nivel național și internațional; Susținerea meciurilor de rugby/fotbal de nivel național și international. Prin dotările și amenajările realizate, stadionul va putea găzdui și alte evenimente culturale sau sociale cum ar fi (concerte, conferințe, întruniri) ori cu caracter commercial (târguri, expoziții). Stadionul va fi proiectat să îndeplinească minim standardele românești existente și aplicabile, respectiv se vor respecta în totalitate standardele RLIF, IAAF, Federației Române de Rugby, Federația Română de Atletism, în funcție de nivelul de competiție maxim care trebuie asigurat. în situația în care pentru un aspect stadardele respective conțin prevederi diferite, se va ține cont de prevederea cea mai drastică“, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

În același document se mai arată că stadionul actual se află într-o stare avansată de degradare, îngreunând pregătirea și jocul echipelor și făcând imposibilă omologarea terenului de joc pentru ligile superioare sau competițiile internaționale, conform reglementarilor Federației Române de Atletism, Federației Române de Fotbal, Federației Române de Rugby, FIFA, UEFA, RLIF, IAAF. În prezent, actualul stadion funcționează la standardele în materie din 1982. Mai mult: tribunele se află într-o stare avansată de degradare; nu are facilități pentru persoanele cu dizabilități; nu are locuri acoperite; nu are instalație de nocturnă; nu are instalații de întreținere a gazonului; nu are locuri de parcare asigurate; nu are grupuri sanitare funcționale. „În momentul de față stadionul nu este sistematizat corespunzător, este într-o stare de degradare vizibilă și nici nu dispune de un sistem de drenaj sau un gazon adecvat jocului de fotbal/rugby. Iarba existentă nu are calitatea unui gazon pe care trebuie să se desfășoare un meci, iar investirea în amenajarea unei suprafețe de gazon adecvate nu se justifică în lipsa unei infrastructuri corespunzătoare. De asemenea, pista circulară de atletism este într-o stare avansată de degradare motiv pentru care sportivii nu se pot antrena corespunzător și nici nu se pot organiza competiții sportive. Împrejmuirea este realizată din panouri de gard din plăci prefabricate și panouri de gard din plasă împletită ce se află într-o stare de degradare avansată“, se mai arată în aceeași notă de fundamentare.

Proiectul este inclus în vederea finanțării în lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții, în cadrul subprogramului ”Complexuri sportive”, iar în prezent proiectul se află la faza de elaborare a studiilor de fezabilitate și a expertizei tehnice.

 

Sursa foto: https://cjvrancea.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?