Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Focșani. 174.100 lei pentru un apartament cu trei camere, din fondul locativ al Primăriei

Nu mai puțin de șase locuințe pentru tineri (ANL) din Focșani ar urma să fie vândute, la solicitarea titularilor contractelor de închiriere și dacă aleșii locali focșăneni vor aproba proiectele care vizează înstrăinarea acestora. Însă nu doar ANL-urile ar putea fi vândute, ci și o locuință din fondul locativ de stat al municipalității, compusă din 3 camere, baie, bucătărie și vestibul, în total o suprafață utilă de 73,50 mp. Interesat de achiziție este chiriașul apartamentului, cel care de altfel este și îndreptățit, conform legii, să solicite cumpărarea locuinței în cauză.

Valoarea de vânzare recomandată în urma expertizării imobilului este de 174.100 lei, cu explicația că este vorba despre cel mai probabil preț „al proprietății imobiliare în cazul tranzacționării pe o piață liberă, la nivelul prețurilor parcticate pe piața specifică în luna noiembrie 2023”. De altfel, în noiembrie 2023 a fost transmisă către primărie și solicitarea chiriașului, care, conform ultimului contract de închiriere, plătea lunar către primărie 232,93 lei. Mai apoi, în februarie anul acesta, membrii comisiei sociale a CL Focșani au analizat situația.

După analizarea întregii documentații, membrii comisiei au propus inițierea unui proiect de hotărâre în vederea vânzării locuinței situate în Focșani (…)”, se arată în procesul verbal al comisiei. Urmarea a fost inițierea proiectului de hotărâre privind aprobarea vânzării locuinței situate în Cartierul Bahne, de către trei dintre membrii CL Focșani, care sunt și membri în comisia socială – Victor Dumitru, Liviu Macovei și Mirela Stroie. Parte dintre cei trei consilieri sunt inițiatori și la proiectele care vizează vânzarea ANL-urilor.

Astfel, alături de primarul Cristi Valentin Misăilă, aleșii Victor Dumitru, Liviu Macovei, Alexandra Tătaru și Cristian Zîrnă aduc în atenția micului legislativ focșănean posibilitatea de a vinde – cu plata în rate sau chiar integral, a câtorva ANL-uri de pe străzile Ulmului, Democrației și Bradului. În cazul ANL-urilor, prețurile de vânzare sunt cuprinse între 70.946,76 lei (o garsonieră de 57,23 mp) și 148.304,98 lei (trei camere, suprafață de 119 mp).

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Schluesseldienst – https://pixabay.com/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?