Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Scandal la spital și amenințări la adresa cadrelor MAI: „Mă duc la ultraj, dar te omor”

Un vrâncean a fost condamnat pentru ultraj la dublu și conducere sub influența alcoolului, în urma unui incident pe care l-a provocat în primăvara anului trecut. Se întâmpla în aprilie, după miezul nopții, când polițiștii au încercat să îl tragă pe dreapta pe bărbatul în cauză, care conducea pe strada Republicii din Focșani. Nicio șansă însă, pentru că șoferul nu a luat în seamă semnalul de oprire al patrulei de poliție, astfel că a fost urmărit până când a oprit autoturismul în fața sediului STS Vrancea, iar de acolo a fugit în parcarea de lângă sediul Tribunalului Vrancea și s-a ascuns sub o mașină.

Chiar dacă a încercat să scape și ca pieton, vrânceanul a fost imobilizat de organele de poliție și jandarmerie, după care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Aici, vrânceanul a devenit extrem de reclacitrant, au reținut procurorii, proferând amenințări cu acte de violență și cu moartea la adresa cadrelor MAI: „Îți dau una de îți sare pistolul”, „Nu îmi este frică de tine, îți dau una de te omor”, „(…) mă duc la ultraj, dar te omor”, „Te găsesc și în gaură de șarpe”, „(…) dacă nu te dezosez cu totul!”, „Dacă îți un pumn, îți sare chipiul din cap!”. Pe lângă aceasta, vrânceanul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, însă i s-au recoltat două mostre de sânge, prima testare indicând o alcoolemie de 2,18 g‰.

După toate cele de mai sus, atunci când și-a revenit, bărbatul a recunoscut faptele. Iar în timpul anchetei s-a decis că, în ciuda celor întâmplate, merită clemență, mai ales că inculpatul s-a arătat interesat să încheie cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției. Ceea ce s-a și întâmplat, iar când acordul a ajuns în instanță pentru a fi analizat, judecătorii au avut la rândul lor în vedere că inculpatul a condus mașina când totuși circulaţia era redusă, fără a fi implicat într-un eveniment rutier, dar și că a fost sincer:

(…) admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani cu inculpatul (…), (…) condamnă pe inculpatul (…) la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe; 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (persoană vătămată …); 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (persoană vătămată …). (…) contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (respectiv 3 luni închisoare), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 3 luni închisoare.

(…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere (…), pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune: Primăria comunei Ţifeşti sau Şcoala generală cu clasele I-VIII din comuna Ţifeşti, sat Bătineşti, jud. Vrancea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?