Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Un dispensar uman va fi construit în Vârteșcoiu

Primăria Vârteșcoiu va construi un dispensar uman în localitate. În acest sens a scos la licitație proiectul „Construire și dotare dispensar uman Vârteșcoiu, sat Vârteșcoiu, județul Vrancea”, valoarea investiției fiind de peste 3 milioane de lei, cu finanțarea asigurată prin amendament la bugetul de stat pe anul 2024 și prin Hotărârea Guvernului nr. 1183/2023. „Se propune construirea unui Dispensar Uman cu regim de înălțime Parter +1 Etaj. Forma clădirii este poligonală neregulată.

La parter vor fi amplasate cabinetele medicale, sala de tratament, camera de sterilizare, spațiu tehnic și grupuri sanitare iar la etaj vor fi amenajate 2 apartamente cu câte 2 camere pentru medicii care urmează să-și desfășoare activitatea în incinta dispensarului”, se arată în descrierea investiției. Tot anul acesta, Primăria Vârteșcoiu va demara mai multe proiecte de investiții, din care amintim: „Lucrări de creștere a eficienței energetice a sediului Primăriei Comunei Vârteșcoiu” – în luna mai a anului 2024 vor începe lucrările, valoare 1.448.778,38 lei, inclusiv TVA;

„Construirea unui foraj de mare adâncime pentru suplimentarea sursei de apă”, finanțat prin prin PNI „Anghel Saligny”, etapa II, valoare 918.970,96 lei, inclusiv TVA; „Modernizare și eficientizarea sistemului de iluminat public în comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea” – lucrările vor începe în luna mai a acestui an, valoare 982.743 lei, inclusiv TVA; „Realizare stații de reîncărcare vehicule electrice, comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea”, valoare 292.900,65 lei, inclusiv TVA.

Avem asigurată suma de 28.375.532,13 lei prin PNI „Anghel Saligny”, suntem în procedură de licitație publică pentru concesionarea sistemului de distribuție a gazelor naturale, către un operator autorizat. Referitor la componenta de mediu, am avut un procent de reciclare de 53,29%, nemaifiind nevoiți să plătim sume considerabile către AFM, fapt pentru care vreau să mulțumesc locuitorilor comunei noastre, pentru că au înțeles importanța reciclării deșeurilor selective”, a precizat primarul comunei Vârteșcoiu, Viorel Mîrza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?