Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Șoferi conducând sub influența alcoolului, pe șoselele din Vrancea

Comunicat de presă:

Dosare penale la regimul rutier

La data de 22 februarie 2024, ora 18.40, polițiștii Secției de Poliție Rurală Vidra au depistat în trafic, pe DJ 205D, în comuna Paltin, un autoturism care nu avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare, condus de un bărbat, de 36 de ani.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză nu este înmatriculat, fiind radiat din data de 21.12.2023, iar conducătorul auto nu este posesor de permis de conducere pentru vreo categorie auto.
De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 22 februarie 2024, ora 19.21, polițiștii adjudeni au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un autovehicul circulă haotic.

Autoturismul în cauză a fost identificat la scurt timp de către polițiști și a fost oprit în trafic, pe DN2 E85, în comuna Pufești.

Conducătorul auto, de 37 ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării, bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 22 februarie 2024, ora 23.10, polițiștii focșăneni au depistat în trafic, pe bulevardul Brăilei, un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 25 ani, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional.

Totodată, în urma testării conducătorului auto cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

ATENȚIE! CONDUCEREA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU A DROGURILOR POATE DUCE LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE!
Legea nr. 213/2023, care a intrat în vigoare la 7 iulie 2023, prevede că șoferii care provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, în timp ce conduc fără drept, sub influența alcoolului sau a stupefiantelor, vor fi condamnați la închisoare cu executare, nu cu suspendare.
Noile reglementări se aplică în cazul accidentelor de circulație care au avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:
 Nu deținea permis de conducere;
 Deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
 A condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge;
 A condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substanțelor psihoactive;
 Polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?