Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Moment „de slăbiciune” pentru două eleve de liceu: au furat produse în valoare de peste 200 de lei dintr-un magazin

Două adolescente, acum la vârsta majoratului, au fost cercetate împreună într-un dosar de furt, după ce au fost prinse având asupra lor mai multe bunuri, pe care le sustrăseseră dintr-un magazin. Fapta a fost comisă în toamna anului 2022, când tinerele – colege în aceeași clasă de liceu, pe atunci în vârstă de 16 ani, au intrat într-un magazin din Adjud și și-au umplut ghiozdanele cu diferite produse, de la şosete de damă, papuci și până la dulciuri. Pentru a nu da de bănuit totuși, una dintre ele a luat de la raionul cu mâncare o caserolă cu piure de cartofi, cu intenția de a o scana și a o achita.

La casa de marcat însă, una dintre angajatele societății, care văzuse totul pe camera de supraveghere, le-a solicitat fetelor să o însoțească în biroul șefei de magazin. Aici, adolescentele nu au mai avut cum da înapoi și au scos din ghiozdane toate produsele pe care încercau să le sustragă. La audieri, fetele au recunoscut și regretat faptele comise, explicând că avuseseră „un moment de slăbiciune”. Norocul fetelor a fost că reprezentanții magazinului își recuperaseră prejudiciul, estimat la puțin peste 200 de lei, astfel că nu a existat nicio pretenție penală său civilă.

Mai mult, și procurorii au considerat că pedeapsa prevăzută de lege era una relativ mică și că ar exista o disproporție între eforturile organelor de urmărire penală necesare anchetei și al cheltuielilor, prin raportare la gravitatea faptei şi la timpul scurs de la data săvârşirii faptelor de furt, astfel că s-a propus o soluție de renunțare la urmărirea penală, soluție confirmată ulterior și de instanța de judecată.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?