Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603
Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603

DGASPC Vrancea, parteneriat de succes cu Asociația Lindenfeld, pentru sprijinirea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție

Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea se bucură de un parteneriat fructuos pe anul 2023 cu Asociația Lindenfeld, prin programul educațional Ajungem MARI, care are ca scop sprijinirea pe termen lung a copiilor și tinerilor instituționalizați sau din medii defavorizate. Programul Ajungem MARI oferă o gamă largă de activități și programe dedicate dezvoltării armonioase a copiilor și tinerilor, ajutându-i să devină adulți responsabili și independenți.

Realizări semnificative în 2023 ale asociației Lindenfeld în județul Vrancea: 20 de copii au beneficiat de atelierul de educație financiară și antreprenorială. 12 voluntari dedicați s-au implicat activ în program, oferind sprijin și îndrumare copiilor din centrele DGASPC Vrancea. Au fost organizate activități diverse, adaptate nevoilor specifice ale fiecărui centru, incluzând ajutor la teme și recuperare școlară, ateliere artistice, ieșiri recreative, ateliere de dezvoltare personală, ateliere de educație financiară, informatică și de sănătate, un training online a fost organizat pentru personalul DGASPC Vrancea, axat pe prevenirea și gestionarea situațiilor dificile cu care se confruntă copiii din sistemul de protecție.

 

Ajungem MARI, scurt istoric și aprecieri

Programul Ajungem MARI este unicul program al Asociației Lindenfeld, fondată în 2013 de 3 tineri care își doreau nespus de mult să aducă schimbări în bine în societate. Programul educațional a fost demarat pe 8 iunie 2014, în București, cu fonduri 0. S-a extins cu rapiditate, iar în următorul an voluntarii se alăturau și copiilor din centrele din Cluj, Iași, Timiș și Buzău. Copiii așteaptă cu nerăbdare întâlnirile cu voluntarii lor, pe care îi descriu ca fiind „buni, calzi, prietenoși, veseli, de încredere, serioși și care își respectă promisiunile”.

În 2016 Programul Ajungem MARI a primit recomandare din partea Ministerului Muncii pentru a fi implementat în sprijinul cât mai multor copii vulnerabili din România și a fost premiat în repetate rânduri. În anul 2023 programul educațional Ajungem MARI a primit aprecierile Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ale instituțiilor de Protecție a Copilului și ale societății civile. Tot în acest an a primit Premiul pentru Impact Social în cadrul categoriei “Servicii Sociale” pentru proiectul “Sprijin pentru tinerii instituționalizați”, Premiul III în cadrul categoriei “Proiecte realizate cu implicarea voluntarilor” pentru proiectul “O șansă în plus la educație” și Premiul III în cadrul categoriei “Programe” pentru programul “Psihoterapie pentru copiii și tinerii instituționalizați”.

DGASPC Vrancea apreciază implicarea Asociației Lindenfeld și a voluntarilor din programul Ajungem MARI și consideră acest parteneriat foarte important pentru asigurarea unui viitor mai bun copiilor și tinerilor din județul nostru.

 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?