Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603
Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603

Un documentar despre Roger Federer, regizat de un cineast premiat cu Oscar, va fi difuzat de Amazon Prime Video

Prime Video, serviciul de streaming al grupului Amazon, va difuza un lungmetraj documentar care relatează ultimele 12 zile din cariera lui Roger Federer în calitatea lui de jucător profesionist de tenis, informează revista americană Variety. Documentarul, al cărui titlu nu a fost deocamdată anunţat, este descris de Prime Video ca fiind „o urmărire intimă a ultimelor 12 zile din ilustra carieră a lui Roger Federer. Conceput iniţial ca un mic film de casă ce nu a fost niciodată destinat vizionării publice, filmul îl surprinde pe Federer în cea mai vulnerabilă şi sinceră formă a sa, în timp ce îşi ia rămas bun de la sportul şi de la fanii care i-au modelat viaţa în ultimele două decenii”.

Filmul conţine interviuri cu rivali şi prieteni ai lui Federer, printre care Rafael Nadal, Novak Djokovic şi Andy Murray. Este regizat de Asif Kapadia, un cineast premiat cu Oscar şi BAFTA pentru documentarul „Amy” (2015) despre cântăreaţa Amy Whinehouse şi cu premiul BAFTA pentru documentarul „Senna” (2010). A regizat şi alte producţii apreciate, precum „The Warrior” (2001) şi „Diego Maradona” (2019). Noul film este co-regizat de Joe Scabia.

Iniţial, ideea a fost de a surprinde ultimele momente ale carierei mele de jucător profesionist de tenis, pentru a le putea arăta mai târziu membrilor familiei şi prietenilor mei”, a declarat Roger Federer. „În timpul carierei mele, am avut tendinţa de a mă feri de camerele de luat vederi aflate în jurul meu şi al familiei mele, mai ales în momentele importante. Dar nu am văzut nimic rău în ideea de a filma acest lucru, deoarece nu a fost niciodată destinat pentru public.

Cu toate acestea, am surprins atât de multe momente puternice şi s-a transformat într-o călătorie profund personală. Mă bucur că am încheiat un parteneriat cu Prime Video, datorită vastei lor acoperiri globale şi a prezenţei semnificative în industria cinematografică. Acest lucru garantează că povestea ultimelor mele zile în tenis va rezona atât cu pasionaţii de tenis, cât şi cu publicul larg din întreaga lume”, a adăugat el. (…)

Un alt documentar dedicat legendarului sportiv elveţian, „Roger Federer: A Champion’s Journey”, de Roxane Schlumberger (cunoscută pentru „David Attenborough: A Life on Earth”), a fost lansat în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?