Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Peste 100 de filme în cursa pentru nominalizările la ediţia a XVIII-a a Premiilor Gopo

Un număr de 107 filme româneşti – lungmetraje de ficţiune, documentare şi scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naţionale şi internaţionale sau pe platforme de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a XVIII-a ediţie a Premiilor Gopo. Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis, luni, AGERPRES, ediţia din acest an a Premiilor Gopo va avea loc pe 29 aprilie, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Începând cu acest an, Premiile Gopo vor avea două jurii de preselecţie, unul pentru lungmetraje şi cel de-al doilea pentru categoriile documentar şi scurtmetraj. Juriul de preselecţie pentru nominalizările la lungmetraje este alcătuit din 11 profesionişti din domeniul cinematografic – criticii de film Cristina Corciovescu, Mihai Fulger şi Valerian Sava, regizoarele Ruxandra Ghiţescu şi Ioana Uricaru, actriţa Ofelia Popii, directorul de imagine Tudor Lucaciu, monteuza Melania Oproiu, designerul de costume Oana Păunescu, producătoarea Gabriela Suciu şi compozitorul Cristian Lolea.

Din juriul de documentare şi scurtmetraje fac parte cinci profesionişti din industrie, aceştia fiind criticii de film Andrei Rus şi Ramona Aristide, regizorul Radu Ciorniciuc, scenarista Andreea Vălean şi editorul Dan Nanoveanu. La categoria Cel mai bun film pe lista de nominalizări propusă se află 32 de lungmetraje (…). Pentru premiul la categoria documentar, în urma apelului lansat în luna ianuarie, s-au înscris 17 producţii (…). La categoria scurtmetraj au fost înscrise 58 de titluri, filme de ficţiune, documentare şi poveşti animate. (…)

Lista filmelor care intră în cursa pentru nominalizări la Premiile Gopo 2024 poate fi accesată pe https://premiilegopo.ro/fara-categorie/filmele-care-intra-in-cursa-pentru-nominalizari-la-premiile-gopo-2024. Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo vor fi stabilite în luna martie. După anunţul nominalizărilor, peste 650 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo 2024, prin intermediul unui mecanism asigurat de firma de audit şi consultanţă PwC România.

Gala Premiilor Gopo 2024 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Babel Communications.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?