Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

#podcast de Vrancea 20 Dacă nici cu Laurențiu Muscalu nu râzi… sport, umor, poezie, jurnalism

Proiectul jurnalistic marca Monitorul de Vrancea – #podcast de #Vrancea – continuă cu episodul 20, invitat fiind Laurențiu Muscalu.

Junalist, antrenor, profesor de educație ficiză și sport, un om cu un ascuțit simț al umorului, Laurențiu Muscalu i-a fost coleg la Uniplus Radio și apoi la Monitorul de Vrancea Violetei Ciobotaru-Balion, redactor-șef și realizator #podcastdevrancea.

Cu o carieră impresionantă nu doar pentru un jurnalist din provincie, ci pentru jurnalismul din domeniul sportiv în general, Laurențiu Muscalu a reușit să le ia interviuri unora dintre cei mai cunoscuți oameni de sport din România: Gheorghe Hagi, Helmuth Duckadam, Anghel Iordănescu, Ladislau Boloni, Răzvan Burleanu, Miodrag Belodedici,   Mihai Stoichiță, Adrian Mutu, Cosmin Contra, Ionuț Lupescu, Răzvan Lucescu, Mirel Rădoi, etc.

A fost coordonator regional pe Moldova al ziarului ProSport, a colaborat cu sport.ro, Pro tv (corespondent sport), Libertatea, Click, Adevărul, Atlas tv, Diplomatic tv, Focus tv. „Colegi și prieteni de redacție de mare calitate intelectuală și caracter deosebit”, după cum povestește, i-au fost „marii ziariști ai vremii”: Cristi Țopescu, Ion Cristoiu, C.T. Popescu, Bogdan Chireac sau Dorin Chiotea.

Îndrăgostit iremediabil de fotbal, a înființat clubul Prosport Focșani, club care anul acesta împlinește 15 ani și care, nu de foarte mult timp, are și o secție de handbal.

A vorbit în #podcastdevrancea și despre tatăl său, regretatul profesor, scriitor și jurnalist Florin Muscalu. A înființat o fundație culturală, care poartă numele tatălui său, și prin intermediul căreia a reușit să publice mai multe volume post-mortem. Mama sa a fost profesoară de limba română, iar în biblioteca de acasă se regăsesc cărți cu autografe ale unor scriitori precum Marin Preda, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Ana Blandiana, Radu Gyr, Eugen Lovinescu etc.

Laurențiu Muscalu este căsătorit, are două fete și un nepoțel.

Crede că Focșaniul ar putea avea echipă de fotbal în liga națională, trebuie doar ca oamenii să lase orgoliile la o parte și să-și propună asta.

A vorbit despre zvonurile care au apărut la un moment dat privind o eventuală candidatură la funcția de președinte al AJF Vrancea, despre focșăneanul Răzvan Burleanu, președinte al FRF, despre diferențele și asemănările dintre generația de aur a fotbalului românesc și cea actuală.

 

          Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou. 

De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

Ne găsiți și pe:

FACEBOOK- https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?