Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Tânăr de 24 de ani băut și posibil drogat, depistat conducând pe DN 2/E 85

Comunicat de presă, 13 februarie 2024:

În ultimele 72 h, mai mulți șoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise au fost depistatți de polițiștii vrânceni în trafic

La data de 10 februarie, ora 17:25, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe Drumul Național 2/E 85, în localitatea Călimănești, un autoturism condus de un bărbat de 24 de ani, din Mărășești, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

La data de 11 februarie, ora 01:16, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu au oprit în trafic, pe Drumul Național 2L, în comuna Câmpuri, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Galați, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul  a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 11 februarie, ora 14.07, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au oprit un autoturism care circula pe Drumul Județean 204L, în comuna Chiojdeni, și era condus de un bărbat, de 44 de ani. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat un rezultat de  0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.  În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Luni, 12 februarie,  ora 01.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat o tânără, de 20 de ani, din comuna Cotești, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Unirii, deși era radiat din circulație din anul 2022. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 12 februarie, ora 07:20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiul Adjud au depistat un bărbat, de 36 de ani,  din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilometru, care a indicat rezultatul de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Adjud, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot luni, 12 februarie, ora 19:20, polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au depistat un bărbat, de 39 de ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism în afara localității Pufești, pe Drumul Național 2 E 85, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?