Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Profesor de sport din Focșani, sancționat după ce mai multe eleve s-au accidentat la oră; el a dat școala în judecată

Un profesor de sport de la o școală gimnazială din Focșani a fost sancționat în urma unui incident neplăcut care a avut loc la ora sa, astfel că a ajuns în instanță, la judecată cu școala în care profesează. Nu doar sancțiunea a fost contestată de acesta, ci și un calificativ primit în aceeași perioadă, însă toate capetele sale de cerere au fost respinse. Astfel, s-a respins solicitarea de anulare a deciziei de sancționare emisă în octombrie anul trecut, precum și cererea de anulare a fişei de observare a lecţiei din aceeași lună, însă hotărârea poate fi atacată cu apel.

Incidentul respectiv avusese loc în toamna anului 2023, când în timpul orei de educaţie fizică cu o clasă I, desfăşurată în sala de sport a unităţii şcolare, mai multe eleve au tras de plasa porţii de handbal, care a cedat şi le-a lovit uşor. Profesorul explica în acțiune că ulterior s-a decis sancţionarea sa disciplinară cu avertisment scris. Însă, din ce arătau reprezentanții școlii, în cadrul procedurii prealabile, Colegiul de disciplină din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea admisese contestaţia profesorului, cu consecința anulării deciziei de sancţionare.

Totodată, vizavi de acordarea calificativului care îl nemulțumise pe profesor, școala a arătat că nu a avut nicio implicare. Pur și simplu, după o sesizare scrisă înregistrată la nivelul IȘJ Vrancea cu referire la evenimentul petrecut în timpul orei de sport, a avut loc o inspecţie efectuată de un inspector de specialitate la o oră condusă de profesor. Și, după analizarea susținerilor, instanța a concluzionat că într-adevăr profesorul nu mai avea motive să conteste sancționarea sa, dat fiind că fusese anulată, în timp ce școala cu care se judeca nu avusese legătură cu acordarea calificativului care i se păruse acestuia nedrept.

 

Sursa foto: https://www.freepik.com/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?