Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Meci aprig, cu final decis de arbitri!

 

  • CSM Focșani 2007 – HC Buzău 26-26 (13-11)

Formații

 

CSM Focșani 2007: Bucătaru, Cloșcă, Marocico – Ragea, Rață – 2 goluri, Pavlov, Golea, Miroiu – 2, Trkulja – 5, Popovici, Mocanu – 2, Marijanac – 5, Roșu, Eros – 4, Simsar – 4, Makrishin – 2.

HC Buzău: Komoc, Tcaciuc – Dumitrana – 2, Broască – 4, Armanu, Mironescu, Meduric, Bejinariu, Mitic – 2, Mitrovic, Păunescu – 1, Ivancenko – 1, Malasinskas – 3, Barros – 4, Anton – 4.

 

CSM Focșani 2007 și HC Buzău au terminat la egalitate partida disputată duminică seara în Sala Polivalentă în etapa a 16-a a Campionatului Ligii Naționale de handbal. A fost un meci „aspru, aprig”, cum l-a definit portarul Focșaniului, Alexandru Bucătaru. Arbitrii au dictat cu zece eliminări de câte 2 minute – 6 împotriva gazdelor, 4 împotriva oaspeților. Ultimele două cu care au fost sancționați focșănenii au fost dictate în ultimele trei minute, CSM 2007 încheind meciul în cinci jucători de câmp. La egal 26, Marijanac a finalizat cu șut pe lângă poartă când mai erau 20 de secunde de joc. Gabriel Armanu a cerut time out, pentru a pregăti schema care să le aducă buzoienilor victoria. Dumnezeul handbalului a îndreptat ce stricaseră arbitrii, pentru că oaspeții, cu doar cinci apărători în față, au scăpat mingea din mână, timpul lor s-a epuizat și meciul s-a încheiat cu un egal care nu a reflectat riguros ceea ce s-a întâmplat pe teren. Altfel, a fost un meci spectaculos, din care handbalul „nu are decât de câștigat”, așa cum declara după meci antrenorul buzoienilor, Gabriel Armanu, cel care a observat și că „Focșaniul respiră handbal”. Focșănenii au avut un start fulminant, cu 5-0 până în minutul 7:28, oaspeții s-au apropiat la un gol de câteva ori și în pauză s-a intrat cu 13-11. În minutul 40, CSM 2007 conducea cu 18-13. În minutul 55 era egal 24, apoi s-a mers cu avantaj pentru gazde și egalitate, ultima, la 26, în minutul 58:34. Cu excepția deciziilor uneori anapoda ale arbitrilor care au înclinat balanța, a fost un meci foarte spectaculos, între două formații cu forță de joc apropiată, cu un HC Buzău consistent întărit înaintea campionatului în curs. Și cu un CSM Focșani 2007 jucând aproape de cel mai bun nivel al său, deși este în continuare lipsită de cel mai productiv marcator, Nikola Crnoglavac, în refacere după accidentarea din tur, de la Turda.

După meci, antrenorul Dalibor Cutura a declarat pentru FRH.ro: „Vreau să felicit băieții, păcat de munca depusă 60 de minute, o muncă grea, cu o echipă foarte bună. Știam cu cine ne întâlnim astăzi. Am pregătit foarte bine meciul, dar din păcate un egal este o dezamăgire pentru noi, la cum a arătat jocul. Am început foarte bine, dar am avut și ratări unu la unu, și alte câteva greșeli când am dat mingea adversarilor, care au înscris, dar și asta face parte din joc. Atitudinea și implicarea jucătorilor noștri au fost extraordinare, iar publicul, încă o dată, a fost cu noi. Mergem mai departe, nu avem mult timp să plângem. E foarte important meciul cu Sighișoara de peste 6 zile”.

Formația focșăneană, care se află pe locul 7 al clasamentului Ligii Naționale, va întâlni în etapa următoare, sâmbătă, 17 februarie, în deplasare, pe CSM Sighișoara.

Foto: Costin Corcoz  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?