Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Mobilier nou pentru deținuții din Penitenciarul Focșani

Penitenciarul Focșani a scos la licitație un contract pentru achiziția de mobilier, respectiv paturi duble metalice, etajate. Se caută 40 de bucăți de astfel de paturi, suma estimată pentru achiziție fiind de 67.226,89 lei. Iar în caietul de sarcini anexat nu se dă doar dimensiunea ideală a paturilor metalice, ci și a ușilor camerelor de detenție, probabil pentru a nu fi surprize la livrare și montare. Pentru ca totul să fie în dimensiuni, se explică astfel că ușile camerelor de detenție au 1.900 mm cu 760 mm și că „ansamblul de pat va cuprinde și alte elemente demontabile care se vor îmbina cu șuruburi autoblocante, astfel încât acestea să poată fi introduse/ scoase din camere”.

Iar paturile propriu-zise trebuie să aibă 800 – 99 mm lățime și 1.900 – 2.000 mm lungime, să aibă talpă la fiecare picior, pentru a putea fi fixat în pardoseală, dar și o bară metalică de protecție pe partea cu scara. Obligatoriu, fiecare pat trebuie fie „confecționat din oțel cu duritate mare” și să prezinte „înaltă rezistență la tăiere”.

Alte caracteristici țin de faptul că scara metalică de acces la patul superior trebuie fixată prin îmbinări demontabile cu șuruburi autoblocante de ambele paturi, suprafața utilă trebuie să fie confecționată din foaie perforată de oțel, cu margini de siguranță rotunjite, în timp ce muchiile frontale și laterale trebuie să aibă margini pentru ambele suprafețe, pentru fixarea saltelelor. În plus, trebuie să existe din fabricație două sertare metalice nedemontabile – poziționate sub primul pat – cu dimensiuni minime de 500 – 600 mm lungime și lățime și 250 – 350 mm înălțime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?