Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Liderii Coaliţiei nu au luat o decizie în privinţa comasării alegerilor, discuţiile continuă luni (surse)

Liderii PSD şi PNL nu au ajuns la o concluzie finală în privinţa comasării alegerilor, în urma şedinţei de coaliţie desfăşurată joi după-amiază, la Palatul Victoria, au precizat surse politice pentru AGERPRES. Potrivit aceloraşi surse, discuţiile, care au vizat tot calendarul alegerilor programate pentru acest an, vor continua luni. Una dintre variantele de comasare cu privire la care s-ar putea lua o decizie este comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale, având în vedere că, deja, sunt state europene care au anunţat că vor avea alegeri europarlamentare în aceeaşi zi cu alegerile locale.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că în coaliţia de guvernare se discută toate ipotezele în privinţa comasării alegerilor şi a afirmat că nu s-a luat o decizie în privinţa comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale şi nici în ceea ce priveşte calendarul pentru toate scrutinele din 2024. „Nu s-a discutat şi nu s-a decis în coaliţie, decisiv, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale şi nici calendarul până la sfârşitul anului pe alegerile din 2024. Ca atare, după ce vom avea o decizie în acest sens vom comunica fără niciun fel de problemă”, a spus Ciucă, la sediul PNL. Întrebat dacă exclude ca PNL să susţină un candidat din partea PSD la Preşedinţie, el a răspuns: „În primul rând, trebuie să respectăm votul cetăţenilor şi ca atare este absolut necesar să menţionăm că funcţia de preşedinte trebuie să reprezinte expresia voinţei poporului”.

Pe acelaşi subiect, preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că pe 9 iunie se vor organiza cu certitudine alegeri europarlamentare, precizând că a stabilit cu parlamentarii PSD ca, pentru moment, să nu voteze nicio modificare legislativă în ceea ce priveşte comasarea scrutinelor sau decalarea acestora. Ciolacu a menţionat că momentan nu există un scenariu cu privire la comasări de alegeri. „Singura discuţie care a fost în partid a fost că, dacă se comasează vreo alegere, vrem să ştim întreg calendarul convenit cu cei care pot să creeze o majoritate în Parlament, ca să treacă modificările legislative. Cu adevărat, vă anunţ că nu e nedemocratic. Belgia şi Irlanda au anunţat că vor avea alegeri locale odată cu alegerile europarlamentare”, a afirmat premierul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?