Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Un vrâncean reclamă că a fost lăsat să agonizeze la Spitalul Militar; reprezentanții unității: „A existat toată disponibilitatea”

Partenera unui vrâncean în vârstă de 34 de ani, din Nănești, ne-a sesizat la redacție cazul acestuia, mai precis faptul că nu ar fi primit îngrijiri medicale la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani. Bărbatul a ajuns la spital în cursul zilei de luni, din cauza unor dureri acute de șold și de picior, însă, potrivit celei care ne-a scris, „la intrare i s-a spus că nu îl poate primi nici măcar să îi facă un calmant, acesta întinzându-se pe jos pe o alee din cauza durerii, deoarece medicul respectiv și-a terminat tura”.

Cu toate acestea, reprezentanții unității medicale ne-au spus că medicul de gardă a încercat să îl ajute, dar s-a lovit de un refuz. Din ce ni s-a relatat, luni, bărbatul a ajuns cu ambulanța la Spitalului Militar, variantă confirmată atât de cea care ne-a semnalat cazul, cât și de reprezentanții unității. De aici, variantele sunt diferite. Dacă tânăra ne-a relatat cele de mai sus, reprezentanții Spitalului Militar au precizat că, în momentul în care i s-au cerut actele, pacientul a refuzat să le prezinte și să fie ajutat, deși „a existat toată disponibilitatea”. Și a mai existat un punct asupra căruia atât partenera pacientului cât și reprezentanții spitalului au prezentat situația asemănător.

Astfel, de la spital ni s-a spus că pacientul căuta un anume medic ortoped, care însă nu mai lucrează la această unitate medicală. Aspect confirmat și în sesizare, anume că s-a sunat la spital și că a fost „chemat acolo spunând-i-se că este doctor reumatolog de gardă.”. Ulterior, bărbatul a plecat din curtea spitalului nu cum ajunsese, cu ambulanța, ci cu mijloace proprii. În final, din spusele celei care ne-a scris, acesta a mers la o clinică privată pentru investigații, precum și la un medic din alt județ, fiind diagnosticat cu hernie și semipareză. „De ce plătim taxe la sănătate dacă pentru noi nu se face nimic. Aș dori să vadă cât mai multă lume ce fel suntem tratați”, ne-a transmis femeia în sesizare.

 

Sursa foto: Facebook/Spitalul Militar de Urgență ” Dr. Alexandru Popescu” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?