Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Situație dezastruoasă în unitățile de parchet din Vrancea! Sunt pe minus cu 6 posturi de conducere și 12 de execuție

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat o statistică privind situația ocupării posturilor de magistrați în instanțe și în unitățile de parchete, la început de an. Conform statisticii, în datele făcute publice sunt incluse toate modificările survenite până la data de 2 februarie 2024, adică reflectă întocmai realitatea. Astfel, când ne referim la posturile de procurori din județ, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea sunt prevăzute în schemă patru posturi de conducere și 10 de execuție. Câte sunt ocupate? Conform listei, un singur post din cele patru de conducere și 4 – din 10 – de execuție. Aceasta ar însemna un grad de ocupare de 35,71%, ceva mai mare decât la Parchetele Locale Panciu și Adjud, însă mai mic decât la PJ Focșani.

Astfel, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani schema cuprinde două posturi de conducere – unul fiind ocupat – și 10 de execuție, din care sunt ocupate patru. Aici ar fi un post blocat pentru admitere/ reîncadrare, gradul de ocupare rezultat fiind în procent de 58,33%.

La Locala Adjud, schema este formată dintr-un post de conducere și două de execuție, din care este ocupat un singur post de execuție. Aici sunt două posturi blocate pentru admitere/ reîncadrare, gradul de ocupare rezultat fiind cel mai mic din tot județul, respectiv 25%.

Ceva mai bine stă Locala Panciu, în sensul că singura diferență față de Adjud este că nu are posturi blocate, astfel rezultând, pe hârtie, un grad de ocupare de 33,33%.

Iar când s-a făcut un total, a rezultat că, în Vrancea, unitățile de parchet sunt pe minus cu 6 posturi de conducere și 12 de execuție (adică jumătate din posturile prevăzute într-o schemă deja subdimensionată față de nevoile actuale), gradul de ocupare fiind de 42,42%.

În ceea ce privește situația posturilor vacante de judecător la data de 1 februarie, cifrele sunt mai „fericite”. Astfel, la Tribunalul Vrancea schema cuprinde 27 de posturi, din care ocupate sunt 26, vacantă fiind funcția de președinte la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal.

Judecătoria Focșani nu stă însă la fel de bine, pentru că din cele 29 de posturi din schemă, la începutul acestei luni apăreau ca fiind ocupate 17. Aici vacante apar funcțiile de președinte al instanței și de președinte al Secției penale, iar 5 posturi de execuție sunt indisponibilizate pentru concursul de admitere. La Judecătoriile Adjud și Panciu situațiile sunt asemănătoare, în sensul că fiecare instanță are în schemă 5 posturi prevăzute, din care sunt ocupate 3. Însă, spre deosebire de Adjud, instanța din Panciu are vacantă funcția de președinte, dar și un post indisponibilizat pentru concursul de admitere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?