Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Închisoare cu executare pentru un vrâncean care a încercat să își omoare vecinul

5 ani și 2 luni de închisoare cu executare. Aceasta este pedeapsa aplicată pe fond unui vrâncean din Jitia care, anul trecut, a fost acuzat că a încercat să își omoare un vecin cu o sapă. Incidentul avusese loc în august 2023, în jurul orei 19.30, după ce victima și agresorul băuseră împreună. Și, după o discuție în contradictoriu, inculpatul ar fi lovit victima cu o sapă în zona capului şi a corpului, provocându-i leziuni ce au necesitat 50 – 60 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, luându-i totodată și telefonul mobil.

A existat chiar și un martor care a trecut prin zonă imediat după agresiune, și căruia partea vătămată i-ar fi spus că „mă omoară unul”, martorul văzându-l într-adevăr și pe inculpat. De altfel, vrânceanul a recunoscut că a lovit persoana vătămată cu muchia sapei, inclusiv după ce căzuse, explicând însă că vecinul i-ar fi sustras ţigările, motiv pentru care la rândul său i-a luat telefonul mobil, ca să-şi recupereze contravaloarea ţigărilor.

La audieri, partea vătămată a relatat că în acea zi a băut împreună cu agresorul, după care discuția a degenerat deoarece l-a acuzat pe inculpat că i-a luat telefonul, amenințându-l că, dacă nu îl restituie, merge la poliţie. Însă, pe când se îndrepta spre poartă, inculpatul a venit după el şi l-a lovit cu o sapă de mai multe ori în spate şi în zona capului. În timpul anchetei, vecinul său nu a solicitat despăgubiri, astfel că, pe lângă pedeapsa pe latura penală, inculpatul are de achitat doar sumele pe care Spitalul Județean și Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea le-au cheltuit cu îngrijirile medicale acordate părții vătămate:

Condamnă pe inculpatul (…): la pedeapsa de 5 ani închisoare (…) pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (f. 06.08.2023); la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt (f. 06.08.2023); (…) pedeapsa rezultantă este 5 ani şi 2 luni închisoare. Scade din pedeapsa principală de executat durata reținerii 24 ore – 07.08.2023, arestarea preventivă de la 08.08.2023 la zi. Menţine arestarea preventivă faţă de inculpatul (…). (…) dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul (…). Confiscă (…) de la inculpatul (…) sapa folosită la săvârşirea infracţiunii. (…)

Admite acţiunile civile intentate de părţile civile Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sf. Pantelimon” respectiv Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vrancea şi în consecinţă: Obligă inculpatul (…) după cum urmează: la plata sumei de 6,1 lei către partea civilă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vrancea; la plata sumei de 540,93 lei lei plus dobânda legală de la data de 08.11.2020 până la data executării, către partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sf. Pantelimon” Focşani, reprezentând despăgubiri civile pentru daune materiale – cheltuieli de spitalizare persoană vătămată (…).Obligă inculpatul (…) la plata sumei de 1.500 lei către stat reprezentând cheltuieli judiciare. Cu apel în 10 zile de la comunicare”.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?