Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Adjud. Cinematograful „Doina” va fi reabilitat și redat circuitului public

Primăria Municipiului Adjud va reabilita termic Cinematografului „Doina”, contractul, în valoare de un milion de lei, fiind scos la licitație pe SEAP. „În urma inspecției energetice pe teren s-au constatat următoarele deficiențe majore cu influență negativă privind performanțelor energetice ale clădirii: izolația termică a elementelor exterioare de construcție nu este în conformitate cu reglementările în vigoare; placa pe sol nu are rezistență termică minimă necesară;

planșeul superior nu are rezistență termică minimă necesară; rezistența termică a tâmplăriei exterioare nu este corespunzătoare; corpurile de încălzire nu sunt echipate cu elemente de reglaj individual automate. În urma analizei structurale a imobilului s-au identificat următoarele deficiențe: degradări fizice ale materialelor structurii. Nu se observă desprinderi ale tencuielilor de pe fațade, infiltrații de apă și degradări ale finisajelor pereților structurali; degradări ale elementelor din lemn la nivelul șarpantei”, se arată în caietul de sarcini al investiției.

Primarul Municipiului Adjud, Florin Nechifor, a declarat că acest imobil va fi reabilitat și redat circuitului public. „Fostul cinematograf „Doina” a fost redat administrației locale! Clădirea a fost predată de concedent în urma unui acord de reziliere a contractului obținut în urma a nenumărate demersuri! Pentru că cinematograful „Doina” este unul dintre edificiile de care pe mulți dintre noi ne leagă multe amintiri frumoase, unul dintre obiectivele noastre este să redăm această clădire publicului adjudean.

Motiv pentru care sper ca acest edificiu să poată funcționa, după reabilitarea pe care dorim să o realizăm cu fonduri europene, ca un adevărat centru cultural cu sală de spectacole, spații pentru simpozioane și lansări de carte și spații expoziționale. Va fi o clădire de a cărei frumusețe abia aștept să ne bucurăm împreună”, a precizat primarul Municipiului Adjud Florin Nechifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?