Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

FOTO: „Mai informat, mai în siguranță”, proiect derulat de Școala Gimnazială „Ioan Vodă cel Viteaz” din Slobozia Ciorăști

Școala Gimnazială „Ioan Vodă cel Viteaz” din Slobozia Ciorăști a găzduit lansarea proiectului educativ „Mai informat, mai în siguranță”, cu prilejul „Zilei internaționale pentru nonviolență în școli”. Conform datelor furnizate, proiectul are ca scop prevenirea și combaterea fenomenelor de violență și promovarea educației în armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolenţă şi pace. Proiectul se desfășoară în perioada ianuarie-iunie 2024, cu sprijinul partenerilor, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea – Biroul Siguranță Școlară, Centrul pentru Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea și Primăria Slobozia Ciorăști.

De coordonarea activităților proiectului se vor ocupa reprezentanți ai școlii organizatoare, director, profesor Daniela Hriscu, profesor învățământ preșcolar Camelia Bogatu și reprezentanți ai partenerilor, inspector școlar general, profesor Daniela Marchitan, inspector activități extrașcolare, profesor Carmen Hulea, inspector educație timpurie, profesor Georgiana Șerbu, comisar-șef Monica Manolache – șef al Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Vrancea, inspector de specialitate Ionelia Neacșu – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea.

Pentru a marca Ziua internațională pentru nonviolență în școli (prima activitate din proiect), copiii, îndrumați de cadre didactice dedicate (educatoare: Voineag Adina, Ghimiș Emilia, învățătoare: Preda Mirela, Fânacă Iuliana, Brăgău Mariana și profesori: Diaconu Cristina, Măcinic Mariana), au realizat desene, colaje, bannere, machete, prin intermediul cărora au transmis ideile și viziunea lor cu privire la acest subiect, au creat mesaje motivaționale pe care le-au prezentat și argumentat, au creat o atmosferă plină de culoare, care îndeamnă la iubire, prietenie, respect, întrajutorare, înțelegere. Au creat acești copii, la scară mică, lumea pe care si-ar dori-o. „Am remarcat entuziasmul lor în tratarea problematicii violenței, dorința de a ști mai mult, de a se implica în proiecte, ceea ce ne motivează și pe noi, îndrumătorii lor, să le oferim activități cât mai variate, școlare și extrașcolare, pentru a reuși împreună să punem bazele formării unor oameni responsabili pentru viitor, pentru că așa cum spune și motto-ul proiectului, „Ne dorim o școală (și o societate) cu toleranță zero la violență. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!”, au transmis organizatorii proiectului, directorul Școlii Gimnaziale „Ioan Vodă cel Viteaz” Slobozia Ciorăști, profesor Hriscu Daniela și profesor Bogatu Camelia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?