Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Mihăiță Lepădatu (USR) își va pierde mandatul de consilier județean

Consilierul județean Mihăiță Lepădatu (USR) își va pierde mandatul, după ce Curtea de Apel București i-a respins definitiv acțiunea introdusă împotriva formațiunii politice. Mihăiță Lepădatu contestase în instanță decizia Biroului Național al USR de excludere din partid, care la acel moment era motivată de aceea că nu respectase hotărârea politică a conducerii USR Vrancea privind plafonarea salariilor angajaților din Consiliul Județean Vrancea. Decizia este definitivă și executorie. Conform legislației în vigoare, odată cu pierderea calității de membru de partid, persoana în cauză pierde și calitatea de ales local sau județean. Astfel, cel care ia act de decizia instanței este prefectul județului, respectiv Nicușor Halici, care în termen de 30 de zile de la pronunțarea hotărârii judecătorești trebuie să emită ordinul de încetare a mandatului de consilier județean al lui Mihăiță Lepădatu.

Decizia instanței vine după ce Mihăiță Lepădatu a fost exclus din USR în data de 13 martie 2023 prin vot dat de Biroul Județean al USR. Ulterior, decizia Biroul Județean al USR a fost înaintată Biroului Național al USR, care a validat-o.

Propunerea de excludere a fost făcută de președintele USR Vrancea, Liviu Mălureanu, care a motivat că Mihăiță Lepădatu nu a respectat decizia politică a conducerii USR Vrancea prinvind plafonarea salariilor angajaților din Consiliul Județean. În aceeași situație se regăsește și consilierul județean USR Vasile Alexe, care a fost și el exclus din USR din același motiv ca și colegul său. Ambii au contestat decizia partidului la Curtea de Arbitraj a USR unde au pierdut. Ulterior, ambii s-au adresat instanței de judecată contestând decizia USR Vrancea de excludere. În cazul consilierului județean Mihăiță Lepădatu, instanțele de judecată au decis că această contestație privind excluderea din partid este nefondată. Prima decizie a fost dată de Tribunalul București, Secția a III-a Civilă. Ulterior, hotărârea Tribunalului București a fost contestată la Curtea de Apel București, care a menținut hotărârea primei instanțe.

 

Sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?