Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Șoferi depistați sub influența substanțelor psihoactive în Cârligele, Focșani și Cotești

Biroul de presă al IPJ Vrancea: Pozitivi la substanțe psihoactive/ Infracțiuni la regimul rutier

La data de 26 ianuarie, ora 23.19, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au oprit în trafic, pe DC 146, din comuna Cârligele, un autoturism condus de un bărbat de 26 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive. La data de 27 ianuarie a.c., ora 08.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au oprit în trafic pe Bulevardul Independenței din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 29 de ani, din comuna Câmpineanca.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive. La data de 28 ianuarie, ora 02.20, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe DJ 205 B, în comuna Cotești, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din județul Galați. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive. La data de 27 ianuarie, ora 01.52, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mărășești au oprit în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat, de 20 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, autoutilitara i-a fost încredințată spre a fi condusă de către proprietarul acesteia.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea autoturismelor pe drumurile publice fără a deține permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

La data de 27 ianuarie, ora 21.38, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au oprit în trafic, în comuna Slobozia Bradului, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din județul Buzău. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice, însă acesta a refuzat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

 

La data de 28 ianuarie, ora 01.54, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au oprit în trafic, în comuna Slobozia Bradului, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 32 de ani, din localitate. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, la momentul depistării conducătorul auto a furnizat polițiștilor datele de stare civilă ale altei persoane.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și falsul privind identitatea. La data de 28 ianuarie, ora 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani, din Slobozia Bradului. Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?