Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Elevii din Gologanu vor avea echipamente TIC și echipamente digitale în laboratoare și săli de clasă

Autoritățile din Gologanu au obținut fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru dotarea sălilor de clasă și a laboratoarelor cu echipamente TIC și echipamente digitale. Recent, a fost scos la licitație un contract în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a Școlii Gimnaziale „Profesor General Gheorghe Gheorghiu” Gologanu”, valoarea totală estimată fiind de 317.902,9 lei. „Școala Gimnazială „Profesor General Gheorghe Gheorghiu” Gloganu este o unitate cu personalitate juridică de pe raza UAT Gologanu, ce are în subordine Grădinița cu Program Normal Gloganu.  Împreună au un efectiv de 178 de elevi, din care 79 elevi la ciclul primar, 55 de elevi la ciclul gimnazial și 44 preșcolari ce sunt structurați în prezent în 5 clase primare, 4 xlase gimnaziale și 2 grupe de grădiniță. (…) Dotarea cu echipamente IT a instituțiilor anterior menționate va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor educaționale și psihopedagogice prestate de acestea și va ușura munca persoanelor care își desfășoară activitatea la nivelul lor”, se explică în caietul de sarcini.

Contractul este împărțit pe trei loturi, respectiv  – echipamente digitale și IT laborator de informatică, echipamente digitale și IT laborator fizică și echipamente digitale și IT săli de clasă (10 săli de clasă – 6 la școala gimnazială și 4 la grădiniță).

Concret, pentru laboratorul de informatică se caută un display interactiv (tablă interactivă), 16 sisteme All-In-One, un laptop, un sistem sunet, o multifuncţională, o cameră videoconferinţă și un router Wi-FI. Totodată, pentru sălile de clasă vor fi achiziționate 9 table interactive, 10 laptopuri, 10 sisteme sunet, 10 multifuncţionale, 10 camere videoconferinţă, 10 scanere documente portabile, 2 mese luminoase, 2 aparate de fotografiat pentru copii (digitale) și 2 microscoape digitale, iar la laboratorul de fizică – o tablă interactivă, un laptop, un sistem sunet, o multifuncţională, o cameră videoconferinţă și un scaner documente portabil.

Comuna Gologanu a aplicat pentru un proiect de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (…). Prin intermediul autorităților publice locale, atât Școala Gimnazială „Profesor General Gheorghe Gheorghiu” Gologanu, cât și Grădinița cu Program Normal Gologanu, ce se află în subordinea acesteia, vor fi dotate cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale. Echipamentele și dotările vor deservi toți elevii (…), deoarece caracteristicile tehnice ale acestora, precum și modul de organizare al activității și al structurii permite atât accesarea directă a tuturor informațiilor, cât și deplasarea echipamentelor și a elevilor – dacă este cazul, astfel încât accesul este garantat și facil”, se mai arată în caietul de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?