Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Suprafața irigabilă din Vrancea va crește cu 3.000 hectare

Suprafața irigabilă a județului Vrancea va crește cu circa 3.000 hectare în acest an dacă vor fi asigurate investițiile solicitate de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vrancea. Situația amenajărilor de irigații de pe teritoriul județului a fost discutată ieri, în ședința Colegiului Prefectural unde prefectul Nicușor Halici a solicitat un Plan pentru întreținerea și dezvoltarea amenajărilor de îmbunătățiri funciare aflate în administrarea filielei județene ANIF.

Directorul Nelu Nicușor Bucur a arătat că, la acest moment, sunt încheiate contracte de furnizare a apei pentru o suprafață de peste 3.500 hectare din cele 4.089 hectare irigabile și, dacă vor fi aprobate investițiile solicitate, suprafața irigabilă ar putea crește cu încă 3.000 hectare. Este vorba în special despre investiții aflate deja în derulare în zona Ruginești – Pufești – Panciu, dar și despre asigurarea sursei de apă în zona Biliești.

Directorul ANIF a subliniat că una dintre problemele care trebuie rezolvate în perioada următoare este legată de canalele care sunt afectate de lucrările la autostrada A7, care se suprapun pe o lungime de 3,6 kilometri cu infrastructura de irigații. Prefectul de Vrancea, Nicușor Halici, a menționat că asigurarea apei pentru irigații este una dintre prioritățile sale și va face toate demersurile pentru a obține finanțările necesare derulării lucrărilor la amenajările de irigații din județ.

Alături de continuarea lucrărilor la canalul Siret – Bărăgan, cu fonduri din PNRR, voi continua să sprijin prin toate eforturile și pârghiile instituționale pe care le am la dispoziție obținerea finanțărilor necesare reabilitării și modernizării amenajărilor de îmbunătățiri funciare din județ cât și continuarea lucrărilor deja propuse pentru ca tot mai mulți fermieri din Vrancea să poată să-și irige culturile.

Schimbările climatice și efectele lor sunt, după experiența ultimilor ani, nefaste pentru agricultura acestui județ, iar noi avem obligația de a depune toate eforturile pentru a le combate și pentru a găsi soluții la timp!”, a transmis Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?