Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Joni Mitchell va cânta în premieră la gala Premiile Grammy 2024

Joni Mitchell urmează să cânte în premieră la gala de decernare a Premiilor Grammy din 2024, relatează luni contactmusic.com. Joni Mitchell, în vârstă de 80 de ani – nominalizată la Premiile Grammy la categoria „Cel mai bun album folk” pentru „Joni Mitchell at Newport” – va urca pe scena de la Crypto.com Arena din Los Angeles la 4 februarie. Va fi pentru prima oară când Joni Mitchell va susţine un spectacol la gala anuală, cu toate că artista are în palmares zece Grammy-uri, inclusiv un premiu pentru întreaga activitate, oferit de Academia de înregistrări din SUA în 2002.

Interpreta hitului „Both Sides Now” a suferit în 2015 un anevrism cerebral care i-a afectat pentru o perioadă vorbirea şi mersul, însă în iulie 2022 a urcat pe scenă pentru primul său spectacol complet din 2000, când a avut o apariţie surpriză la Newport Folk Festival din Rhode Island, înainte de a reveni oficial, în iunie 2023, la festivalul Echoes Through the Canyon. Joni Mitchell se alătură unei lungi liste de artişti care vor cânta la ceremonia din acest an, printre care Billy Joel – care revine pe scena evenimentului după 20 de ani – Dua Lipa, Billie Eilish, Burna Boy, Luke Combs, Travis Scott şi Olivia Rodrigo, potrivit grammy.com.

În plus, U2 va susţine un spectacol transmis de la arena Sphere din Las Vegas unde se află în regim de rezidenţă artistică. Cântăreaţa americană SZA are cele mai multe nominalizări, nouă în total, inclusiv la categoriile „Albumul anului”, „Înregistrarea anului” şi „Melodia anului”. Phoebe Bridgers, inginerul de sunet româno-american Şerban Ghenea şi Victoria Monét au câte şapte nominalizări, în timp ce Jack Antonoff, Jon Batiste, boygenius, Brandy Clark, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivia Rodrigo şi Taylor Swift au câte şase.

Taylor Swift, în vârstă de 34 de ani, a devenit prima artistă din istorie care a primit şapte nominalizări la prestigioasa categorie „Melodia anului” depăşindu-i astfel, cu „Anti-Hero”, pe Paul McCartney sau pe Lionel Richie. Vedeta de top – care şi-a lansat albumul „Midnights” în octombrie 2022 – s-a aflat, de asemenea, la egalitate cu Barbra Streisand pentru cele mai multe nominalizări din toate timpurile pentru o artistă, notează contactmusic.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?