Deputatul Laurențiu Marin: Carduri educaționale cu care se pot cumpăra îmbrăcăminte și rechizite pentru copii

0
1100

Deputatul PSD de Vrancea, Laurențiu Marin, a anunțat că 485 de mii de preșcolari și elevi din învățământul primar și gimnazial vor primi tichete educaționale în valoare de 500 de lei fiecare. „Cardurile educaționale sunt electronice și trebuie utilizate exclusiv pentru cumpărarea de rechizite și articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei”, a afirmat deputatul Laurențiu Marin.

Pentru tichetele sociale pe suport electronic sunt eligibili preșcolarii înscriși în învățământul de stat, care îndeplinesc cumulativ, următoarele criterii: au vârsta minimă de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent (copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spațiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani); au vârsta maximă de 6 ani, împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent; venitul lunar pe membru de familie este maximum 633 lei.

De asemenea, sunt eligibili elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, înscriși la cursuri de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 1.500 lei. „Este un program guvernamental aprobat pentru următorii patru ani pentru copiii care urmează cursurile primare şi gimnaziale, dar şi pentru preşcolari care provin din familii cu venituri foarte mici. Este încă o măsură prin care se urmărește reducerea abandonului școlar!”, a mai spus deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here