Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

VIDEO: Membrii Clubului Seniorilor „Unirea” Focșani, trei zile „de învățăminte și relaxare” la Târgu Ocna

Comunicat de presă:

Iarna, anotimpul magic îmbrăcat în alb, este ca o carte de basm cu fulgi de zăpadă ce dansează în aer. Acest anotimp ne-a inspirat pe noi, membrii Clubului Seniorilor „Unirea” Focșani. Am pornit să explorăm zona turistică Tg. Ocna. Înainte de a ajunge la destinație am mers la Mănastirea Bogdana, unde o măicuță ne-a prezentat biserica și istoricul acestui lăcaș de cult înscris în Lista Monumentelor Istorice din România în anul 2010 și construit de logofatul Solomon Bârlădenu la 1660, având ca model necropola lui Ștefan cel Mare de la Putna.

În autocar am ascultat muzică până la motelul Minerva unde aveam cazare. Ne-au întâmpinat gazdele, o familie, cu zâmbetul pe buze și cu dorința să ne facă să ne simțim bine. Am fost cazați în camere călduroase, curate și luminoase. Seara am organizat un bal mascat, s-a dansat pe ritmurile unei orchestre, fiind surpriza oferită de gazde. Seara s-a încheiat cu o tombolă la care a câștigat toată lumea. A doua zi s-a vizitat Salina din Tg. Ocna, a treia ca mărime din țară, cu o adâncime de 240 metri și un climat care ajută în bolile respiratorii. Apoi, următorul obiectiv a fost Mănăstirea Măgurele Ocnei, a cărei biserică din lemn a fost ridicată în anul 1653 și care va fi reconstruită în anii 1802 – 1810 din piatră.

La întoarcere ne-am oprit la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial pe frontispiciul căruia este scris „Spuneți generațiilor viitoare că noi ne-am făcut datoria”. Seara, după cină, am dansat, iar colega noastră Cotea Vasilica ne-a înveselit cu un cântec pe ritmuri „rap” și costumația adecvată. Periplul s-a încheiat cu o plimbare prin oraș, unde am vizitat Biserica Precista, fostă mănăstire, ridicată în anul 1683 de boierul Gh. Ursachi și închinată, prin testament, Mănăstirii Irvinul de la Muntele Atos. Au fost 3 zile pline de învățăminte și relaxare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?