Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Tarifele pentru activitățile de sortare, compostare și depozitare a deșeurilor, SCAD în acest an, în județul Vrancea

La Consiliul Județean Vrancea a avut loc astăzi Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Vrancea Curată”, prezidată de Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

În cadrul întâlnirii, la care au participat primarii din județ, au fost prezentate și aprobate câteva proiecte pentru buna desfășurare a activității Asociației și pentru managementul sistemului de gestionare a deșeurilor de la nivelul județului Vrancea, pentru acest an.

Tarifele pentru activitățile de sortare, compostare și depozitare a deșeurilor scad în acest an, ca urmare a eliminării contribuției pentru economia circulară, care a condus la modificarea tarifelor din cadrul contractului de delegare a gestiunii serviciului public de operare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Haret. Analizarea fundamentării nivelului tarifelor propuse de operator a fost efectuată de o firmă de consultanță pentru monitorizarea activității operatorului CMID Haret. Potrivit contractului de delegare a gestiunii, tarifele propuse vor scădea după eliminarea contribuției pentru economia circulară, astfel:

– Tarif activitate sortare – tarif vechi 198,56 lei/tonă – TARIF NOU 150,62 lei/tonă
– Tarif activitate compostare – tarif vechi 238,85 lei/tonă – TARIF NOU 229,02 lei/tonă
– Tarif activitate depozitare – tarif vechi 199,66 lei/tonă – TARIF NOU 113,71 lei/tonă

Tot în cadrul ședinței de azi a fost aprobată în unanimitate cotizația membrilor ADI ”Vrancea Curată”, precum și bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2024. ”În acest an va deveni operațional sistemul de management integrat al deșeurilor, așa încât va fi o activitate susținută. Consiliul Județean Vrancea și Primăria municipiului Focșani preiau în acest an în mod substanțial efortul de finanțare al Asociației, cu aplicarea principiilor echității și solidarității. Este un sprijin pe care l-am apreciat necesar până când serviciul public de salubrizare va intra în activitate pe făgașul firesc”, a spus Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea și al ADI ”Vrancea Curată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?