Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Șoferi prinși la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, pe șoselele din Vrancea

Conducere sub influența substanțelor psihoactive

Aseară, în jurul orei 21:30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic o autoutilitară care circula pe Drumul Național 2 E85 – Tișița. Bărbatul care se afla la volan, în vârstă de 38 de ani, din județul Neamț, a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Acestea nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Conduceau autovehicule deși se aflau sub influența alcoolului

În jurul orei 23:00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au oprit în trafic în comuna Dumitrești, un autoturism care se deplasa către satul Dumitrești, fiind condus de un bărbat, de 44 de ani, din comuna Jitia. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg /l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Militar Focșani, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cursul nopții trecute, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au oprit un autoturism pe DC 16 în comuna Homocea, condus de un bărbat, de 36 de ani, din județul Arad. Întrucât bărbatul prezenta halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat un rezultat de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Buletin de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?