Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Primarul Cristi Misăilă, după manifestările din 24 Ianuarie: Mulțumesc pentru implicare!

Comunicat de presă:

Aniversarea, pe data de 24 Ianuarie 2024, a celor 165 ani de la Unirea Principatelor Române și evenimentele organizate pe întreaga zi de municipalitate au așezat și de această dată Focșaniul pe harta orașelor Unirii. Prezența în număr mare a cetățenilor Municipiului Focșani care au venit în Piața Unirii pentru a se prinde în Hora Unirii arată că este vie flacăra iubirii de țară și că nu am uitat să ne prețuim valorile și pe înaintașii noștri.

Pe această cale aș dori să mulțumesc, în mod special, ÎnaltPreaSfinției Sale Ciprian, Episcopul Buzăului și Vrancei, pentru oficierea TeDeumului de la Catedrala ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” Focșani dar și credincioșilor care au participat la slujbă!

Îi mulțumesc domnului prof.univ. dr. Octavian Țîcu din Republica Moldova, prezent la evenimentele organizate de Primărie împreună cu o delegație din Moldova, Ucraina și Tiraspol.

Mulțumiri speciale colectivului Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu” și doamnei director, profesor Ioana Constantinescu, pentru pregătirea în cele mai mici detalii a Simpozionului cu tema „Uniți prin Istorie. Spațiul românesc la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române”.

Le mulțumesc Garnizoanei Focșani, Consiliului Județean Vrancea și Instituției Prefectului Județului Vrancea pentru colaborarea în organizarea evenimentelor din 24 ianuarie 2024.

Pentru profesionalismul cu care au gestionat ordinea publică și siguranța tuturor participanților, vreau să le mulțumesc jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Vrancea, polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Vrancea, Poliției Locale Focșani, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” și Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

Țin să mulțumesc artiștilor din cadrul Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei” și celor ai Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia pentru momentele artistice emoționante pentru toți cei ce simt românește.

Îl felicit pe directorul Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”, actorul Sorin Francu pentru modul în care a organizat Concertul Extraordinar ”Gheorghe Zamfir”! A fost o seară sublimă cu artiști de excepție care ne-au reamintit ce valori insuficient prețuite avem noi, românii!

Mulțumesc și angajaților de la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani și Salubrizare și Servicii Publice Focșani S.A., care au contribuit la organizarea momentelor dedicate Unirii Principatelor Române.

Totodată, doresc să le mulțumesc colegilor din cadrul Primăriei Municipiului Focșani pentru organizarea și coordonarea acțiunilor aniversare!

Nu în ultimul rând, vreau să îi mulțumesc domnului colonel (r) Ilie Roșu pentru cele 8 maratoane ale Unirii și întreaga sa activitate dedicată României, Sportului și Istoriei! Miercuri, inima maratonistului Ilie Roșu a încetat să mai bată… dar spiritul său aleargă mai departe cu îngerii…

Suita de evenimente de pe 24 Ianuarie de la Focșani și prezența numeroasă a celor veniți să asiste la manifestări au confirmat încă o dată că orașul nostru rămâne în continuare un punct de reper pe harta Istoriei Patriei noastre și nu numai.

Focșani, acasă!
Primar, Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?