Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

FOTO! Vrânceanul Giorgio Ursu, campion național la arte marțiale, are nevoie de noi după ce casa i-a fost distrusă de flăcări

Copilul de 12 ani care a suferit arsuri în urma incendiului izbucnit noaptea trecută la o locuință din Dălhăuți este Giorgio Ursu, legitimat la Clubul Sportiv Addras, iar antrenorul lui, Adrian Dochioiu a postat un mesaj pentru a-l ajuta.

„SPORTUL ÎNSEAMNĂ EMPATIE, SOLIDARITATE ȘI SUSȚINERE!” ,,Campionul nostru, Giorgio Ursu, a rămas fără casă, urmare a unui teribil incendiu în noaptea de 22/23.01. S-a putut salva alături de părinți, doar cu hainele pe care le avea pe el, casa fiind distrusă în totalitate. Haideți să- i fim alături în aceste momente dificile!  Donațiile pot fi depuse în contul: 𝐑𝐎𝟐𝟒𝐁𝐓𝐑𝐋𝐑𝐎𝐍𝐂𝐑𝐓𝟎𝐂𝐉𝟎𝟕𝟓𝟕𝟖𝟎𝟏  deschis la Banca Transilvania, titular Ursu Tincuța.  Rugăm distribuiți, în semn de solidaritate 🤝❗️Mulțumim 🤝”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv.

Am stat de vorbă și cu mama lui Giorgio, Tincuța Ursu, care ne-a spus că noaptea trecută se afla acasă cu băiatul, soțul și mama ei, iar când a pornit incendiul au reușit să se evacueze la timp, însă nu au salvat aproape nimic din bunuri. ,,Documentele, banii… totul a ars. Casa este distrusă complet, nu mai putem locui acolo”, spune mama copilului.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat faptul că, ,,incendiul se manifesta la o locuință P+1 (atât la acoperiș, cât și în interiorul acesteia) cu amprenta la sol de 200 mp, suprafața totală afectată fiind de 400 mp. de asemenea, exista riscul de propagare a acestuia la locuințele din imediata apropiere, amplasate la distanță mică față de obiectivul afectat.
Pompierii militari au intervenit atât pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru protejarea construcțiilor învecinate. În urma incendiului au ars acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, precum și bunuri de uz casnic și gospodăresc aflate în interior. Un copil, în vârstă de 12 ani a suferit arsuri superficiale la nivelul membrului inferior stâng, iar o femeie, în vârstă de 74 ani a suferit un atac de panică. După ce au fost asistate de echipajul SMURD aflat la fața locului, ambii au refuzat transportul la spital. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric”.

,,S-a dus să-și recupereze echipamentul sportiv din flăcări”

,,Prima grija a copilului a fost să meargă în cameră să-și salveze echipamentul sportiv de arte marțiale. Nu a reușit, a ramas blocat și s-a salvat sărind pe geam”, a spus antrenorul lui Giorgio Ursu, Adrian Dochioiu. Elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială din Cârligele, ,,Giorgio este un sportiv foarte bun. Învață foarte bine la școală și este super pasionat de sport. În 2023 a ieșit campion național la kickboxing, și tot în 2023 a participat la campionatul european de la Istanbul”, mai spune Adrian Dochioiu.

Cei care vor și pot să ofere o mână de ajutor familiei, pot dona în contul deschis pe numele mamei: 𝐑𝐎𝟐𝟒𝐁𝐓𝐑𝐋𝐑𝐎𝐍𝐂𝐑𝐓𝟎𝐂𝐉𝟎𝟕𝟓𝟕𝟖𝟎𝟏. Din puținul fiecăruia, putem readuce bucuria pe chipul lui Giorgio.

sursă foto: Facebook Clubul Sportiv Adras

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?