Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Luiza Olaru, fata de la Focșani, locul 6 la Monobob la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret din Coreea

Luiza Olaru, atleta crescută de antrenorul Fănel Iliescu la CS Unirea Focșani, de unde a fost transferată la CSO Sinaia unde a început să se pregătească la monobob, a reușit excepționala performanță de a încheia în top 6 la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret de la Gangwon – Coreea. Luiza a concurat ieri, 22 ianuarie, între orele 7.30 – 9.45 și la capătul celor două coborâri din concurs la monobob s-a clasat pe locul 6. Colega ei de echipă, Mihalea Anton a obținut medalia de bronz!

Ieri, după concurs, la ora serii în Coreea, Luiza mi-a scris pe whatsapp: „Bună seara. Am terminat Jocurile Olimpice pe locul 6, din păcate. Nu sunt prea încântată de rezultat, dar mă bucur că sunt în top 6 din lume. Sper că sunteți mândri de mine!”

Cu siguranță că eu sunt mândru de performanța de excepție a unei domnișoare despre care am scris de pe când era copilă, junioară mică, atletă la Focșani, apoi când a obținut medalii naționale la bob și când s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret de la Gangwon, calificare ce constituia în sine o mare reușită! Da, Luiza, sunt mândru de tine! Locul 6 la Jocurile Olimpice de tineret reprezintă cea mai mare performanță a unei sportive sau unui sportiv focșănean de la bronzul european la tineret 3000 metri obstacole din 2019, al Claudiei Prisecaru!

Luiza Olaru face parte dintr-o familie de sportivi, surorile ei, Cătălina-Gabriela fiind fostă atletă, trecută la bob și Ana-Maria, fostă atletă iar fratele, Denis, este vicecampion național de cadeți în 2023.      

Colegii de lot de tineret ai Luizei Olaru sunt Florin Sami Mihai, Mihaela Anton și Raul Predescu, antrenori – Dan Scurtu și Mihai Militaru.

Fotografiile mi-au fost trimise de Luiza Olaru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?