Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

FOTO: Polițiștii, în vizită la micii vrânceni, în licee, școli și grădinițe

Comunicat IPJ Vrancea: acțiuni ale polițiștilor biroului siguranță școlară în unitățile de învățământ și în zona acestora

În perioada 15 – 19 ianuarie 2024, poliția vrânceană a continuat acțiunile pe linia siguranței școlare în unitățile de învățământ preuniversitar. Acțiunile în sistem integrat vor continua pe tot parcursul anului școlar. După reluarea cursurilor din modulul III din anul școlar 2023 – 2024, polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară au făcut echipă cu cadrele didactice, desfășurând activități pe linie de siguranță, adaptate pe categorii de vâstă (sesiuni de informare, dezbateri, jocuri), care au avut ca obiectiv conștientizarea riscurilor, identificarea problemelor cu care se confruntă aceștia și prezentarea unor teme cu caracter educativ-preventiv privind prevenirea bullying-ului, prevenirea violenței fizice dar şi informarea elevilor asupra răspunderii penale, analizarea unor cazuri concrete în care copiii și tinerii au fost implicați, drepturile copiilor și modalități de sesizare a unor situații neplăcute.

Elevii au fost interesaţi şi receptivi la mesajele şi recomandările poliţiştilor, context în care au formulat întrebări, având loc discuţii libere pe aceaste teme. Activitățile interactive din săptămâna 15 – 19 ianuarie a.c. s-au desfășurat la Colegiul  „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Focșani, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din orașul Mărășești și la Şcolile Gimnaziale „Oana Diana Renea”, Faraoanele, Vârteșcoiu și Școala nr. 2 Mărășești.

Astăzi (ieri – n.r.), polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au realizat activități la Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” și la Școala Gimnazială „Profesor Emil Atanasiu” din comuna Garoafa. Activităţile poliţiştilor urmăresc încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul şcolar, social sau familial. De asemenea, în cadrul activităţilor realizate, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Școlară le-au prezentat elevilor şi cadrelor didactice riscurile şi consecinţele consumului de substanţe psihoactive.

Consolidarea climatului de siguranță în mediul școlar continuă să reprezinte o prioritate națională și locală, toate activitățile desfășurate în această direcție fiind cuprinse în Planul Comun de Acțiune (PTCA) pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic/ auxiliar și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar. Pentru identificarea și implementarea celor mai bune soluții, necesare asigurării unui climat optim pentru elevi și cadrele didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, în scopul creșterii gradului de siguranță în mediul școlar, polițiștii vor continua derularea acțiunilor și activităților specifice pe tot parcursul anului școlar 2023 – 2024.

Zilnic, poliţiştii vor fi educatorii, prietenii şi sfătuitorii elevilor predând lecţii de siguranţă necesare în procesul educațional, prin accentuarea acțiunilor desfășurate pentru dezvoltarea unei culturi de securitate în instituțiile de învățământ, care să conducă la formarea de comportamente și atitudini în spiritul respectării normelor de conviețuire socială, atât în școli cât și în afara acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?