Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Continuă proiectele de modernizare a comunei Vintileasca

Primăria Vintileasca continuă și anul acesta proiectele de modernizare a localității. În acest sens, a scos la licitație obiectivul de investiții „Modernizare drumuri comunale, comuna Vintileasca, județul Vrancea”. Valoarea totală estimată a investiției este de 4 milioane de lei. Traseele pe care urmează să se execute lucrările sunt nemodernizate, pietruite cu balast în amestec cu pietriș și nisip. Acestea se desfășoară pe teritoriul administrativ al comunei Vintileasca, traversând localităţile Vintileasca, Neculele și Bahnele și au o lungime totală de 3,2 kilometri.

„Pentru pregătirea stratului suport şi a lăţimii corespunzătoare a părţii carosabile, pe care se vor executa lucrările de modernizare, sunt necesare următoarele categorii de lucrări: lucrări de terasamente pentru îndepărtarea materialului infestat și realizarea cotei patului drumului, fundație din balast, strat de piatră spartă amestec optimal, strat de asfalt de legătură, strat de uzură din beton asfaltic. Pentru asigurarea viabilități lucrărilor este necesară şi amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale pe o lungime de 10,00 metri, prin realizarea unui sistem rutier. Pentru asigurarea colectării şi evacuării apelor pluviale de pe platforma drumurilor se realizează șanțuri pereate, șanțuri ranforsate și rigole carosabile, de o parte sau de alta a drumurilor. Pentru amenajarea descărcării apelor pluviale din zona drumului de interes local, se vor executa podeţe tubulare și se vor demola podețele degradate și se vor executa podețe acces proprietăți“, se arată în descrierea investiției.

De asemenea, autoritățile locale din Vintileasca vor construi un Centru comunitar integrat de asistență socială în satul Neculele. Valoarea investiției este de 150 de mii de euro. Prin realizarea unui astfel de centru, se dorește dezvoltarea serviciilor medicale necesare populației pe care o deservește personalul din asistența medicală comunitară și a celui din medicina primară, pentru a crește accesul acesteia la servicii medicale de calitate. În spațiile din cadrul centrului comunitar integrat cu destinație de activitate medicală/asistență medicală comunitară și asistență socială, se vor derula, conform unui calendar stabilit, activități de asistență socială și activități medicale necesare în comunitățile cu acces redus la servicii medicale (analize și consultații medicale de specialitate, consiliere psihologică, planificare familială, caravane medicale, screening, promovare și prevenție, telemedicină, etc). Activitatea principală este cea de promovare și prevenire, cu scopul îmbunătățirii indicatorilor stării de sănătate a populației și realizarea activităților medico-sociale necesare întreținerii vieții și asigurarea incluziunii sociale.

Bază sportivă modernă pentru locuitorii comunei

 Primăria Vintileasca mai are în derulare proiectul de investiții „Construire baza sportivă TIP 2 încălzire electrică, sat Vintileasca, comună Vintileasca, județul Vrancea”. Baza sportivă va fi construită în vecinătatea Școlii Gimnaziale „Regina Maria“ din localitate. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții. Baza sportivă de la Vintileasca va avea o  suprafață de 1.508 metri pătrați, cu un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei si tenis, vestiare, alei pietonale și spații verzi. În jurul suprafeței de joc va fi stabilită o zonă de protecție perimetrală, iar suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planșeu din beton armat. Pe una din laturile lungi vor fi amplasate bănci pentru jucătorii de rezervă și antrenori. Baza sportivă va fi dotată cu o instalație pentru iluminat nocturn. Clădirea va avea două vestiare dotate fiecare cu grup sanitar, camera pentru arbitri, un cabinet medical, un birou, o cameră tehnică și o magazie. Grupurile sanitare vor fi dotate cu dușuri, alimentate cu apă caldă menajeră preparată cu ajutorul unui boiler solar de 300 litri, care va fi alimentat de la panourile solare și de la centrala termică. Valoarea estimată a investiției este de 2 milioane de lei, plus TVA.

Totodată, administrația locală din Vintileasca mai are în derulare proiectul de investiții „Crearea și modernizarea infrastructurii de bază, la scară mică, prin construcția rețelei publice de apă uzată și stație de epurare, în cadrul UAT Vintileasca, județul Vrancea“. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de aproximativ 6 kilometri. Rețeaua de canalizare, va funcționa gravitațional. Pe rețeaua de canalizare, se vor monta 144 cămine de vizitare de linie, schimbare de direcție. Sitemul de canalizare va avea și o stație de epurare. Valoarea investiției este de peste 4,2 milioane de lei.

 

Primarul comunei Vintileasca, Tudorel Vâlcociu, a vorbit, în octombrie anul trecut, în cadrul proiectului jurnalistic #Podcast de Vrancea, derulat de Monitorul de Vrancea, despre oamenii locului, drumul de pe Valea Râmnicului, turism, investiții și multe altele. Podcastul poate fi (re)văzut accesând linkul – https://www.youtube.com/watch?v=S1BY83HqnLg&ab_channel=MonitorulDeVrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?