Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

FOTO! Președintele ACoR Vrancea, întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova

Președintele Asociației Comunelor din România (ACoR) filiala Vrancea, Fănică Popa, primar al comunei Bolotești, a participat, în perioada 17-19 ianuarie, la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și ai Association of Amalgamated Territorial Communities (AATC). Fănică Popa a participat la invitația lui Emil Drăghici, președinte al Asociației Comunelor din România.
La această întâlnire au mai participat colegi din conducerea Filialelor județene ACoR Galați, Prahova, Cluj, Sibiu, Dâmbovița, Argeș dar și alți reprezentanți de seamă din conducerea CALM și AATC .

Tema principală a acestei întâlniri a constituit-o realizarea de parteneriate în vederea transferului de cunoștințe în domeniul administrației locale. În cadrul acestei teme s-a stabilit ca principal obiectiv impulsionarea procesului de identificare și stabilire a modalităților de construire a cooperării și parteneriatelor pentru susținerea dezvoltării comune și a inițiativelor autorităților locale.

De asemenea, s-au abordat subiecte privind consolidarea relațiilor de cooperare dintre autoritățile administrației publice locale din Republica Moldova, Ucraina și România precum și identificarea modalităților prin care se pot transfera cunoștințe în domeniul administrației publice locale, a modalității de promovare reciprocă a drepturilor și intereselor autorităților locale în cadrul instituțiilor europene.

“Un alt obiectiv important a fost stabilit cu privire la crearea unui forum internațional pentru comunitățile românești, moldovenești și ucrainene, cu scopul de a construi parteneriate, colaborări. De asemenea, coordonarea politicilor și activităților pentru îmbunătățirea capacității comunitare, promovarea stabilității și dezvoltării regionale, precum și îmbunătățirea practicilor în guvernarea locală și democrație. Partea ucraineană este dispusă să organizeze un astfel de forum în una dintre regiunile de la graniță.
O întâlnire de lucru în care cooperarea- solidaritatea – parteneriatele sunt considerate principalele căi de promovare reciprocă a drepturilor și intereselor autorităților locale în cadrul instituțiilor europene”, se arată într-un comunicat remis presei de ACoR Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?