Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

VIDEO: Fotbal: FC Barcelona va recicla materialele de la vechiul stadion pentru remodelarea Camp Nou

Clubul FC Barcelona a instalat o staţie de tratare a materialelor pe terenul Miniestadi pentru a recicla betonul şi oţelul provenit de la demolarea vechiului Spotify Camp Nou care vor fi refolosite pentru remodelarea stadionului, transmite EFE. Conform clubului catalan, obiectivul acestei măsuri este de a construi un nou stadion durabil, în care betonul şi oţelul reciclat să reprezinte mai mult de 50% din amprenta de carbon a lucrărilor Espai Barca, proiectul de remodelare a stadionul şi a împrejurimilor acestuia.

Betonul de la demolarea vechiului stadion, conform clubului, este zdrobit în diferite granulaţii, pentru a-l reutiliza ca materie primă pentru construcţia noului Spotify Camp Nou, respectând nivelul maxim permis de legislaţia în vigoare: 100% în betonul nestructural (nivelare şi şanţuri) şi 20% în cel structural. Restul agregatelor reciclate vor fi, de asemenea, reutilizate în întregime pentru depozitarea deşeurilor. În cazul oţelului extras din demolări, acesta este transportat la o firmă externă specializată în procesul de reciclare, după care o dată finalizat întregul proces îl duce înapoi pe stadion, cu un procent minim de material reciclat de 97%, ce va face parte din betonul armat şi din noua structură a viitorului stadion.

Barca a explicat că mişcarea deşeurilor pe care excavatoarele o efectuează pe terenul Miniestadi provoacă particule în suspensie în mediu. Din cauza secetei guvernul catalan a restricţionat utilizarea apei, care într-o situaţie ”normală” ar ajutat substanţial la controlul şi eliminarea acestor particule, astfel că se lucrează la găsirea unei soluţii bazate pe utilizarea apei terţiare din staţiile de epurare. La momentul redeschiderii sale (2024), Camp Nou va avea o capacitate de 70.000 locuri şi când lucrările vor fi total finalizate, în iulie 2026, capacitatea va ajunge la 105.000 de locuri.

 

Autor: Teodor Ciobanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?