Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Concurs de robotică, la Focșani, în cadrul manifestărilor dedicate Unirii Principatelor Române

Consiliul Județean Vrancea pregătește manifestările dedicate Unirii Principatelor Române. În acest sens, a scos la licitație achiziția de servicii de organizare a evenimentului „24 Ianuarie 2024 – 165 de ani de la Unirea Principatelor Române”. Suma ce va fi alocată acestui eveniment este de 95 de mii de lei, bani cu care vor fi achiziționate toate cele necesare evenimentului dar și pentru organizarea și derularea manifestărilor. „Vrancea, unul dintre județele României în care au avut loc evenimente istorice definitorii pentru țara noastră dar și pentru întreaga lume, sărbătorește, an de an, cu emoție și solemnitate Unirea Principatelor Române înfăptuită pe aceste meleaguri la data de 24 Ianuarie 1859. La această dată, în urmă cu 165 de ani, s-au pus temeliile statului român modern prin actul Unirii Principatelor Române, moment istoric care amintește cu emoție și mândrie de dorința de unitate a strămoșilor noștri, Unirea de la 1859 reprezentând primul pas făcut pentru împlinirea visului românilor, acela de a avea o Românie Unită“, se arată în caietul de sarcini.

În cadrul acestor manifestări va fi organizat Concursul de robotică Focșani Tech Challenge la care vor participa echipe din toată țara. Practic la eveniment vor fi implicați elevi din județul Vrancea, de la Colegiul Național ”Al. I. Cuza”, Colegiul Național Unirea și Centrul de Excelență Vrancea. „În cadrul activităților organizate să marcheze 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, propunem desfășurarea de ceremoniale în data de 24 Ianuarie 2024 și implicarea elevilor din județul Vrancea de la Colegiul Național Unirea, Colegiul Național ”Al. I. Cuza” și Centrul de Excelență Vrancea în organizarea Concursului de robotică Focșani Tech Challenge. Concursul presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot, cu respectarea unor condiții și parametri stabiliți prin regulamentul concursului. Astfel, Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu Centrul de Excelență Vrancea și cele două colegii reprezentative ale județului Vrancea, care poartă nume cu o simbolistică specială pentru momentul Unirii de la 1859, va organiza la Focșani această competiție de robotică în care se vor întrece echipe din întreaga țară“, se mai arată în caietul de sarcini.

 

Parteneriat pentru Concursul de robotică

          Consiliul Județean Vrancea va încheia un Acord de parteneriat cu Colegiul Național “Unirea” Focșani, Colegiul Național “Al. I. Cuza” Focșani și Centrul Județean de Excelență Vrancea. Decizia va fi luată azi în plenul Consiliului Județean, care se reunește în ședință extraordinară. Acordul de parteneriat vizează implicarea administrației județene în organizarea și desfășurarea Concursului de robotică Focșani Tech Challenge. Concursul presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot, cu respectarea unor condiții și parametri stabiliți prin regulamentul concursului First Tech Challenge România din cadrul Programului Național de educație STEAM și antreprenoriat în robotică.

În calitate de organizator, Consiliul Județean Vrancea va asigura următoarele: spațiul destinat organizării concursului, care să dispună de ecrane speciale potrivite pentru prezentarea și jurizarea roboților; sonorizarea și a aparatura audio-video necesare desfășurării concursului; mesa de prânz pentru persoanele implicate în concurs; Realizarea unor materiale de promovarea a concursului și a județului Vrancea; promovarea concursului prin intermediul canalelor media proprii.

          „Propunem ca în cadrul activităților organizate să marcheze 165 de ani de la Unirea Principatelor Române să se desfășoare Concursul de robotică Focșani Tech Challenge, cu implicarea, în calitate de voluntari, a elevilor și profesorilor din județul Vrancea de la Colegiul Național Unirea, Colegiul Național ”Al. I. Cuza” și Centrul de Excelență Vrancea. Concursul presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot, cu respectarea unor condiții și parametri stabiliți prin regulamentul concursului First Tech Challenge România din cadrul Programului Național de educație STEAM și antreprenoriat în robotică. Activitatea se va încadra în suma alocată în bugetul județului Vrancea pentru organizarea evenimentului „24 Ianuarie 2024 – 165 de ani de la Unirea Principatelor Române”, din capitolul „Alte acțiuni”, aferent bugetului anului trecut. Colegiul Național Unirea, Colegiul Național ”Al. I. Cuza” și Centrul de Excelență Vrancea vor avea calitatea de parteneri ai competiției. În cadrul acestui concurs, maxim 20 de echipe se vor întrece într-o competiție de robotică, iar echipele ce vor fi desemnate câștigătoare vor avea șansa de a participa la etapa națională First Tech Challenge. Fiecare echipă va fi formată din 10 copii, însoțiți de 1 sau 2 profesori coordonatori“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

În același document se mai arată că ideea includerii acestei competiții în evenimentele dedicate zilei de 24 Ianuarie a venit ca urmare a faptului că cele două colegii sunt reprezentative pentru județul Vrancea, numele pe care îl poartă având simbolistică specială pentru momentul Unirii de la 1859. „Unirea de la 1859 a reprezentat un pas important spre o Românie modernă, iar încurajarea tinerei generații de a-și forma abilități și aptitudini spre domeniile viitorului, cum este cel al construirii de roboți, va conduce la excelență într-un domeniu inovativ și, astfel, la progresul societății actuale. Organizarea acestui concurs la Focșani va conduce, în același timp, la promovarea județul Vrancea în rândul participanților din toată țara ce vor sosi la noi în județ cu această ocazie“, se mai arată în referat.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Facebook/FIRST Tech Challenge Romania –  https://www.facebook.com/NatiePrinEducatie

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?